És normal que davant de tant nombre de drons creats en tots els llocs del món des dels Estats Units estan creant maneres de protegir-se davant d'ells.

Davant de les altes tensions mundials pel conflicte Rússia-Ucraïna des dels EUA han buscat diferents maneres de protegir-se de possibles amenaces en el futur que vengen des d'aquests "petits" artefactes.

Pentàgon es blinda davant dels drons

Per a ningú no és un secret que els drons, en ser armes no tripulades, són de les favorites dels exèrcits i sistemes de seguretat del món, és per això que als Estats Units des de 2020 hi ha una Oficina Conjunta de Sistemes d'Aeronaus No Tripulades Petites (JCO), la qual respon directament al Pentàgon.

Els governs continuen gastant milions d'euros en crear drons, mentre que als EUA ara gasta diners en provar de protegir-se.

Mini drons

Aquesta oficina a través de demostracions anuals ha començat a estudiar els seus propis drons i els d'altres nacions, per preparar-se davant de la probabilitat que alguns vehicles aeris no tripulats acabin atacant a l'esmentada nació.

Polsos electromagnètics com a sistema de defensa

El sistema d'antidrons presentat pels EUA, utilitza polsos electromagnètics que es dirigeixen de la terra cap a l'aire. Per protegir-se, van treballar amb drons de 9gk, de fins a uns 25kg i també els més grans, aquests que pesen 600kg.

Segons Michael DiGennaro, qui és líder de l'equip de proves antidrons, assegura que l'objectiu d'aquest tipus de proves no és més que conèixer l'abast, el temps i la forma en com poden reaccionar els seus equips de protecció davant dels drons enemics.

Són els primers en fer-ho?

Obertament, podríem dir que sí. Els sistemes de protecció d'altres països, i del propi EUA, fins al moment, eren altres drons que ataquessin i xoquessin contra els enemics, tanmateix; això representaria una despesa important per a la nació, factor que baixaria considerablement si es compara amb el sistema de polsos electromagnètics.

Espanya, de moment, no ha donat informacions dels sistemes de protecció que brinda a la nació davant d'atacs de futurs drons, tanmateix; és més que probable que la Unió Europea es trobi treballant també en això, davant del patró d'acció de Rússia en els últims mesos.