Contrari al que pensa la societat en particular, els científics de la Universitat de Reading (ubicada al Regne Unit) i la de Copenhaguen (Dinamarca) senten una particular empatia pels polls, o almenys els que es trobaven momificats en restes humanes. Generaran desenvolupaments per al futur.

Els polls "momificats" durant més de 500 anys, continuen comptant amb informació genètica sobre els humans que habitaven en el passat.

Polls

Algunes de les restes momificades que es van aconseguir trobar disposen d'una substància enganxosa que es produeix al cabell de les persones per l'efecte de les llémenes. Cada substància ve carregada de l'ADN amb antiguitat d'uns 1.500- 2.000 anys.

Això no només ha representat un avenç per reconèixer les possibles onades migratòries que hi havia als diferents llocs dels Andes a Llatinoamèrica, sinó que a més, permetrà l'estudi de restes humanes quan no es disposin d'ossos i dents. La informació va ser donada a conèixer per primera vegada a la revista "Molecular Biology and Evolution".

Noves vies d'investigació per al futur

Segurament en llegir aquesta informació has recordat que sembla alguna cosa sortit de la història fictícia dels mosquits tancats en ambre de Jurassic Park. Doncs, encara que de moment aquests arxius de l'ADN no ens permetran crear éssers humans del passat, estan fent un pas important a la humanitat.

No només es van momificar els cossos, també els polls

Els polls són una cosa que han acompanyat als humans de l'inici de l'existència, per tant, és molt probable que d'ara endavant si no es disposen de les dents o el crani, també es recorri als polls que hi puguin haver momificats al cabell o roba del cos en revisió.

L'anàlisi feta per les universitats del Regne Unit i Dinamarca va trobar una vinculació entre les mòmies i els humans que vivien en l'Amazonía fa uns 2.000 anys.

Es va aconseguir comprovar que la població original de la província de San Juan va migrar des de les terres i selves de l'Amazònia al nord del continent, al sud de Veneçuela i Colòmbia.

Polls

De cara al futur, probablement es podran estudiar fins a les malalties que van delmar poblacions dels avantpassats gràcies a les dades donades per aquests mosquits.