Que Rússia abandonarà l'Estació Espacial Internacional (ISS) el 2028 és ja ben sabut i que, a més, cada vegada hi ha un nombre major de països que planegen crear estacions espacials pròpies, també. En el cas rus, hi ha fins a|fins i tot dates: el 2027 volen posar en òrbita el primer mòdul.
A 400 km
L'Estació Orbital Russa (ROS) que promou l'agència Roscosmos, s'ubicarà a 400 km d'altitud en òrbita heliosíncrona i permetrà monitorar tota la superfície de la terra. La seva inclinació serà de 97 graus i el primer mòdul exercirà funcions científic energètiques
Llançament
El primer mòdul es posarà en òrbita amb un coet Angará A5M i la primera missió tripulada arribarà a l'Estació Orbital el 2028, a finals. Després, ja el 2030, es posarà en òrbita en 230 un mòdul amb resclosa i un mòdul base, ambdós interconnectats i, després i ja entre 2031 i 2033, dos mòduls amb tallers per a tasques específiques. En primera fase, l'estació tundra uns 228 metres cúbics de superfície habitable (dues persones màxim) i en la segona, 667, el que permetrà donar cabuda a quatre astronautes. La Xina disposa de la seva estació espacial pròpia (Tiangong 3) i altres països com l'Índia planegen llançar la seva en la dècada de 2030. Els temps de l'Estació Espacial Internacional, segons tot indica, arriben a la seva fi perquè l'espai, de nou es converteix en un lloc que que les diferents potències mundials utilitzen, més que per a finalitats científiques, per demostrar la seva capacitat de desenvolupament i puixança econòmica.