Va arrencar fa deu anys, allà per 2012 i, des d'aleshores, ha permès impulsar amb 25 milions d'euros una trentena projectes en àmbits com l'educació, la cultura, l'accessibilitat o l'ocupabilitat i l'emprenedoria que han beneficiat unes 491.000 persones. Parlem, en concret, del programa Tecnologia amb Propòsit que impulsa Samsung i l'empresa considera el camí a seguir.

samsung
samsung

Bretxa tecnològica

Amb la seva iniciativa, Samsung vol "crear una societat més justa, responsable i inclusiva" i "reduir la bretxa tecnològica". D'aquesta manera, ha activat programes com a Aula del Futur o Samsung Smart School que formen a les noves generacions i permeten adaptar l'educació als requisits del segle XXI. En aquest sentit, han estat clau les col·laboracions de Samsung amb nombroses universitats que han acompanyat a la firma en el seu impuls de l'aprenentatge de tecnologies com el Big Data o la Intel·ligència Artificial. I també s'ha lluitat per la inclusió, ja que el projecte Samsung DesArrolladoras impulsa el talent de les dones en les professions STEAM amb l'objectiu de disminuir una alarmant bretxa de gènere en aquests àmbits. Des de 2018, ja ha format més de 4.100 dones.

Els museus i els discapacitats, objectiu

Igualment, i de la mà dels principals museus d'Espanya, Samsung ha desenvolupat continguts digitals i aplicacions amb el repte d'oferir experiències innovadores als visitants. Tecnologia amb Propòsit ha ajudat igualment a sensibilitzar i millorar la qualitat de vida de persones afectades per problemes com a la discapacitat o malalties com l'ELA. Per a això, destaca Talk, s'ha dissenyat una app innovadora per a tablets que permet controlar un teclat virtual amb la mirada. En aquesta aplicació, a través d'un sistema de seguiment ocular és possible arribar a escriure i que el text es tradueixi en una veu. Una gran avenç, sobretot, per a pacients d'ELA que poden tornar a comunicar-se amb la societat.