Amb l'EVAU (l'antiga Selectivitat) celebrant-se, la Universitat i els universitaris –i també els que estan a punt d'entrar en ella- són protagonistes de l'actualitat i Nido Living, un dels principals gestors de residències d'estudiants i flex living d'Europa, llança una enquesta que evidencia un fet inquietant: el 23% dels universitaris enquestats a Espanya assegura que s'ha plantejat seriosament deixar els estudis i el 37% admet que pateix estrès o ansietat, sent aquest el primer conflicte a què s'enfronten durant la seva etapa estudiantil.

 

 

 

En altres països, les xifres són pitjors

Aquest mateix percentatge augmenta al 50% en el cas de Dinamarca o al 52% a Irlanda. A Espanya, altres problemes que experimenten els alumnes són la recerca de l'equilibri entre el treball i els estudis (34%), la confiança en un mateix (31%), conèixer gent nova (25%) o la solitud (20%). En menor mesura, un 7% dels universitaris pateix algun tipus de discriminació i un 2% assegura que pateix assetjament escolar o bullying.

Gairebé una quarta part s'ha plantejat deixar els estudis

Segons l'enquesta, fins al 23% dels estudiants consultats a Espanya s'ha plantejat "seriosament" abandonar la universitat, el que suposa més del doble respecte a Dinamarca (11%) o Irlanda (9%). Aquesta situació coincideix que el 27% assegura que la seva universitat no es preocupa pel seu benestar, un percentatge que descendeix a l'11% a Dinamarca i al 7% a Irlanda. En contraposició, només el 6% dels estudiants a Espanya considera que la seva solució d'allotjament no atén les seves necessitats de benestar, com pot ser una residència d'estudiant o un col·legi major: el 75% assegura que aquests centres sí que tenen en compte el seu benestar. De la mateixa manera, el 73% dels estudiants considera que el seu allotjament actual té un impacte positiu en el seu benestar.

Segons l'enquesta de Nido Living, els estudiants consideren que la qualitat (74%) i la proximitat amb el centre d'estudi (73%) són els dos factors determinants a l'hora de triar un allotjament durant la seva etapa universitària. Per darrere, se situen la seguretat (59%), la varietat de serveis (58%), l'amplitud de l'habitació (56%), l'accés a espais comuns (55%), la garantia de poder viure una experiència estudiantil "vibrant" (48%) o el fet de conviure amb amics (23%). Només hi ha un 11% d'universitaris que no té poder de decisió a l'hora de triar la seva estança.