Spotify és una de les aplicacions de música més populars del món. Però, no sempre s'aprofiten al màxim les seves capacitats. Per això, a continuació, veurem algunes maneres en què poden utilitzar les funcions de Spotify per millorar l'experiència de streaming de música.

Crossfade i transicions

Si t'agrada escoltar cançons sense transicions abruptes, hauries de considerar alternar algunes de les configuracions de reproducció de Spotify. Ves-te'n a l'opció de Configuració i desplaça't cap a baix fins a arribar a Reproducció.

Una opció que pots veure és Permetre transicions sense tall entre les cançons d'una llista. Quan escoltis alguns àlbums, notaràs que els artistes han ordenat deliberadament les pistes perquè les transicions entre elles siguin fluides. La configuració reprodueix aquest efecte en les llistes de reproducció i proporciona una experiència auditiva més contínua.

A més, pots habilitar el Crossfade, que afegeix un efecte d'esvaïment entre les pistes que està reproduint. Per exemple, si configures un crossfade de 5 segons, la cançó començarà a esvair-se en els últims 5 segons del seu temps d'execució mentre la següent comença a reproduir-se.

Personalització d'àudio

Spotify té algunes funcions de personalització d'àudio que garanteixen que gaudeixis d'una experiència auditiva ideal. Aquests són els que recomana personalitzar:

Qualitat de transmissió i descàrrega: això et permet personalitzar la qualitat de la sortida d'àudio. Les cançons de més qualitat tendeixen a consumir més espai d'emmagatzemament i amplada de banda de dades, mentre que la música de menor qualitat tendeix a ser menys clara, especialment a un volum alt.

Activar normalització d'àudio: això estableix una sortida consistent en tot l'àudio que reprodueixes a Spotify, ja sigui música o podcasts. Aquesta configuració ajuda a brindar-te una experiència auditiva més uniforme i garanteix que no estiguis jugant constantment amb el volum del teu dispositiu.

Nivell de volum: ajusta el nivell de volum màxim en totes les seves pistes. Pots configurar-lo en Alt si el teu entorn és particularment sorollós.

Per accedir a totes aquestes configuracions, ves-te'n al menú de configuració i les trobaràs en qualitat d'àudio.

Playlists col·laboratives i combinades

Si planeges fer un viatge i vols assegurar-te que la llista de reproducció del teu cotxe contingui alguna cosa de música interessant per a tothom, pots convertir qualsevol llista de reproducció en una cosa grupal accedint al menú contextual i activant Playlist col·laborativa. Després, pots enviar l'enllaç als teus amics i ells poden editar, agregar i reorganitzar les pistes. També podràs veure qui va agregar cada pista a la playlist. Tanmateix, els teus col·laboradors no podran canviar el nom o la portada de la playlist.

Una altra característica introduïda recentment és la combinació, que et permet crear una playlist amb un dels teus amics. Per a això s'utilitza un algoritme en el qual tu i el teu amic us superposeu en termes de gust musical i genera una llista de reproducció de què ambdós podeu gaudir.

Carpetes de playlists

Spotify no té el millor sistema d'organització de música. Les playlists encara no es poden etiquetar ni ordenar tan bé, i les aplicacions mòbils demanen d'esforçar-se. Tanmateix, una característica que t'ajudarà a mantenir les teves pistes organitzades són les carpetes de playlists.

És una funció només per a escriptori que et permet col·locar playlists en diferents carpetes personalitzades, de manera similar a com funcionen els arxius. Pots organitzar les teves carpetes per gènere, estat d'ànim i ubicació, i després agregar cada playlist a aquestes carpetes. Per exemple, és possible que vulguis una carpeta plena de música per fer exercici, però tens diferents llistes de reproducció per a diversos tipus d'entrenaments. Allà és quan les carpetes de llistes de reproducció resulten útils. També pots reproduir la música d'una carpeta completa amb l'aplicació d'escriptori de Spotify.