Elon Musk, a més de ser propietari de la xarxa X i objectiu de tot sàtrapa digne de tal nom, disposa, dins del seu amplísima nòmina de creacions tecnològiques, d'un robot humanoide des de fa molts anys. Es diu Optimus i ha estat dissenyat per realitzar tasques repetitives, perilloses o avorrides que actualment realitzen els humans, encara que Musk avisa ja que podrà fer molt més a mitjà i llarg termini. Tanmateix, el magnat sud-africà té un problema: Xina.
Xina i els seus objectius
Allà, en el gegant asiàtic, té Musk la seva competència més ferotge. I la té perquè Xina fa anys ja que té decidit convertir-se en el primer fabricant mundial de robots humanoides. De moment, la seva unitat més avançada es diu Agibot i mesura 175 cm d'alt. El robot, que pesa 55 quilos, està equipat amb múltiples sensors que li permeten veure, escoltar i fins a|fins i tot processar text. Per descomptat, està equipat també amb sistemes d'IA. És la primera avançada de la nòmina de robots que els xinesos volen desenvolupar d'aquí a 2027 per dominar amb ells aquest nou mercat tecnològic.
Lleugerament més baixos que la mitjana
L'estatura mitjana als 38 països que integren la OCDE és de 177 metres per als homes i, per això, tant Agibot (175) com Optimus (173) es queden lleugerament per sota. En fer-ho, els usuaris els perceben no com un perill potencial, sinó com un assistent. El robot xinès, això sí, és més versàtil que el de Musk i, a més de tasques repetitives, disposa de prou coordinació com per enfilar una agulla. La partida robòtica, sembla clar, té dos jugadors de moment: l'Estat Xinès i Elon Musk. Qui guanyarà? Per si caso, a Google han desenvolupat ja un protocol per evitar que els robots puguin arribar un dia a atacar un humà.