Assolir el grau de compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible el 2030 serà difícil per a Occident, però en Repsol tenen clar qui és el culpable. No són els ciutadans, no són els governs i tampoc no són les indústries: són els ecologistes. Així ho considera, en concret, Josu Jon Imaz, el conseller delegat de la petroliera espanyola.

056290d1e757949aba8f3964e0f4c35c893a549dw
 

Contundents declaracions

Les reflexió d'Imaz és clara i es va manifestar durant l'última Junta General d'Accionistes de Repsol en resposta a preguntes realitzades per representants de dues organitzacions de clar signe com són Finances Ètiques i Greenpeace

"Vostès són els responsables, la senyora de Greenpeace, vostè i molta gent com vostès, des de la seva ideologia, des del seu dogma i moltes vegades des de la seva defensa d'interessos com els del lobby elèctric que moltes vegades van compaginats. Vostès són els responsables grans en aquests moments de l'increment d'emissions de CO2 al món", va assenyalar Imaz.

L'ecologisme empeny els països menys desenvolupats a utilitzar carbó.

Imaz, amb tot, no es va quedar allà i va argumentar la seva reflexió. Per al directiu, la pressió que aquestes (i d'altres) organitzacions exerceixen contra les institucions financeres perquè no s'inverteixi en gas i petroli és contraproduent i danya els consumidors, especialment als dels països menys desenvolupats. De fet, va indicar que no els deixen cap altra alternativa que el carbó: "No és sostenible i, per tant, aquesta societat del sud global aquesta societat dels països emergents no pot desenvolupar-se. Però clar, necessiten energia i què fan? Evidentment, perquè han d'alimentar la seva gent, han d'escalfar les seves cases, han de moure's, han d'alimentar les seves empreses, recorren l'única font energètica que per preu poden emprendre, que és el carbó, i vostès són els responsables, Greenpeace, Finances Ètiques i moltes persones com vostès," va afegir.

Seguretat de subministrament

Imaz considera que els plantejaments ecologistes són un oxímoron que impedeix de garantir la seguretat de subministrament amb una energia assequible que les famílies puguin pagar i que les empreses puguin comprar perquè puguin competir, perquè puguin crear ocupació industrial i perquè tinguem una societat en la qual la gent pugui cobrar bé. Què succeirà? Per a Imaz, no hi ha dubtes: es es per a la producció de petroli i gas, els preus pujaran i els afectats serem els occidentals: "tampoc no fa falta ser doctor en Economia a Harvard per saber que el preu augmentarà impactant negativament en les famílies europees i en la indústria". Repsol, tanmateix, sí que està per la descarbonització, però aplicant límits, diu Imaz: "Seguirem amb la nostra aposta de descarbonització, perquè estem convençuts que és la manera també de generar valor per als accionistes. Però continuem alhora produint petroli i gas, perquè el món els necessita", va indicar.