Van néixer fa ara un any amb un objectiu: acompanyar a totes les llars espanyoles en la seva transició energetic particular. Primer, operaven només a Catalunya i Madrid, però ara han aconseguit anar molt més enllà. L'objectiu és operar a tot Espanya quan arribi el seu Segon aniversari. Es diuen Samara, la seva cara visible és la de Manel Pujol i tenen ambició i ofici per a això i molt més.
Creixement sostenible
A Samara, expliquen els seus responsables, tenen una política "de creixement sostenible" i fonamenten la seva oferta "en un servei integral i de màxima qualitat" que els porta "a expandir-se geogràficament" només quan tenen garanties necessàries per oferir un servei òptim. Van començar, relaten ells mateixos, operand fa alguna cosa més d'un any a Madrid i Catalunya, i durant aquests dotze mesos han arribat també a Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella La Mancha i Castella i Lleó. A més, han obert un hub propi a Barcelona, que s'afegeix al de Madrid, amb el qual van néixer. Durant el seu segon any de vida volen arribar a operar a tot Espanya i dels sis empleats amb qui van arrencar han passat ja a una plantilla de 65 persones.
Com treballen?
A Samara operen amb equips propis de 3 o 4 integrants que disposen amb diferent experiència i habilitats. Cada projecte està dissenyat per enginyers i supervisat per un gestor energètic que acompanya al client de manera directa, perquè la transició cap a l'autoconsum sigui un procés senzill i ràpid. A més, l'empenta de l'autoconsum comunitari en edificis de veïns els ha, expliquen, "incentivat a crear un equip especialitzat en aquest tipus d'instal·lacions". El seu servei, apunten, no és una simple instal·lació: comprèn un assessorament integral previ, durant i posterior a la instal·lació. Tot això s'aborda a més en un context d'electrificació de l'economia en el qual s'espera que l'electricitat incrementi en 2,5 vegades el seu pes en el consumi final d'energia d'aquí a 2050. La majoria d'aquesta electricitat, apunten des de Samara, procedirà de fonts renovables.