El setembre, especialment la segona quinzena, és el mes en què la majoria de la població torna al treball|feina, la qual cosa implica en moltes ocasions un ús del mòbil encara més intensiu que l'habitual. Amb això, la desagradable sensació de quedar-se sense bateria és més habitual que mai i, per això, cada vegada són més els usuaris que no surten de casa sense un powerbank a sobre. Encara així, existeixen solucions per racionalitzar el consum d'energia que genera el mòbil.

 

Les aplicacions que més consumeixen

Els sistemes de missatgeria instantània com a Whatsapp o Telegram i, també, les xarxes socials com Instagram o Facebook exigeixen connexió a Internet constant i desenvolupen feina en segon pla durant pràcticament tot el temps. El GPS, les aplicacions de vídeo i, també Gmail (que se sincronitza cada pocs minuts) acaben també amb alts percentatges de bateria. Les aplicacions de streaming també tenen una elevada exigència d'energia.

Racionalitzar

La solució a aquesta situació, per descomptat, és racionalitzar l'ús de les aplicacions que més consumeixen. Convé, per tant, desinstal·lar tota aplicació que no sigui imprescindible o, en el seu defecte, inhabilitar-les durant els períodes en què no tinguis clar que vagis a necessitar-les. Els sistemes de localització GPS, per exemple, no tenen per què estar activats de manera constant. Si no vols carregar amb un powerbank i detestes quedar-te sense bateria, elimina o inhabilita tot el que no sigui imprescindible per al funcionament del sistema. Els mòbils disposen d'una utilitat que repassa les aplicacions instal·lades i comunica a l'usuari quantes vegades s'ha utilitzat cadascuna d'elles en els últims dies. Fer-la servir una vegada a la setmana és un bon costum, just igual que reiniciar el mòbil cada set dies. Si ho fas, veuràs que tot funciona millor, es bloqueja menys i la seva resposta és molt més ràpida.