Aquest 12 d’octubre comença una nova edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que se celebrarà fins a aquest 20 d’octubre i comptarà amb unes 400 activitats, que es desenvoluparan arreu de Catalunya promogudes pels agents del sector mateix.

pagesia
 

Objectiu

L’objectiu de la Setmana Bio és promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població catalana. També, i molt especialment, es vol donar a conèixer els propis actors del sector, ja que moltes de les activitats que apareixen al programa i en què es pot participar durant aquests dies les han preparat i les ofereixen els pagesos i pageses i empreses alimentàries mateixes, així com totes aquelles entitats relacionades amb el sector que aprofiten aquest esdeveniment per explicar la seva feina entre la població.

La Setmana Bio, que enguany arriba a la dotzena edició, presenta un programa d’activitats amb xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, activitats per descobrir la producció i alimentació ecològica tot fent esport, visites guiades a explotacions i altres propostes adreçades a fer conèixer de primera mà a totes les persones interessades què és la producció i el producte ecològics i quines són les seves particularitats i beneficis. La Setmana Bio disposa d’una plataforma web on hi ha totes les activitats que s’hi organitzen i serveix per inscriure’s-hi o tenir la informació per poder-hi assistir directament, segons sigui el cas. Hi ha activitats obertes en què no cal inscripció, altres en què cal inscriure’s, algunes poden tenir cost, i també hi ha algunes activitats organitzades o promogudes des del Departament d’Agricultura.

 

Activitats

Aquest any, l’equip de dinamitzadors territorials de la producció agrària ecològica ha fet una selecció d’algunes de les activitats que, pel tipus d’empresa i productor, es consideren de referència a escala territorial. Així, a Barcelona proposen la visita als productors ecològics del Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Vilassar; a la Catalunya Central, l’activitat triada és la visita a una explotació de cereals, llegums i llavors eco del municipi de Sant Pere Sallavinera, així com una visita a la finca de nogueres Nous El Soler, de Calders; a Girona s’ha triat la visita per conèixer la granja de gallines ponedores ecològiques Mas Estrach, del municipi de Fornells de la Selva, que forma part del projecte cooperatiu La Dotzena; a Lleida proposen visitar una finca de producció ecològica a l’Horta de Lleida; a l’Alt Pirineu i Aran, l’activitat triada és anar a veure el documental: Llavor: la història no explicada,a la Seu d’Urgell; a les Terres de l’Ebre se n’han triat dues, una mostra, tast i visita de diversos productors i elaboradors ecològics al municipi de Rasquella, i una visita guiada a la finca de cítrics Bio Varsella, al municipi de Bítem. Finalment, a Tarragona recomanen descobrir la vinya regenerativa de l’empresa Espores del Gaià, a Altafulla. Es pot consultar el lloc i l’hora de totes aquestes activitats la web de la Setmana Bio.