Caminen per allà intentat desprestigiar-lo assegurant que produir-lo en piscifactories l'ha convertit en alguna cosa així com el pollastre del mar, però el cert és que ni és com el pollastre ni viu al mar durant la major part de la seva vida, així que el cuiner japonès en qüestió, intuïm, ni sap ni vol aprendre a què cridem Campanu en terres més civilitzades que la seva faria bé en callar perquè, a més, menjar salmó és una de les millors maneres (i més agradables) que existeixen de combatre l'envelliment cerebral.

 

La vitamina D té la culpa

I és que aquest singular i saborós peix és una de les fonts de vitamina D més assequibles que tenim a mà juntament amb Bonito del Norte, la Caballa del Sur i aquest peix de riu al qual anomenem truita . Aquesta vitamina, que regula el metabolisme del calci, modula el sistema immune i fins i tot redueix un 30% el risc d'infecció per Covid, desaccelera també l'envelliment. De fet, si es consumeix en nivells adequats durant les primeres etapes de la vida, garanteix un òptim desenvolupament cerebral i és la millor manera de prevenir la demència, el parkinson, l'alzheimer i fins i tot l'esclerosi múltiple.

Ni ho dubtis

El consum de vitamina D, i menjar salmó fumat o fresc és una molt bona manera de fer-ho, redueix el deteriorament cerebral i fins i tot fa que el volum de la nostra particular CPU sigui major, que redueix el risc de demència i d'ictus. En definitiva, que no menjar salmó aquests dies és cosa de bojos o de japonesos insensats.