Cerques ocupació|ús? Segurament, sí. I pot ser perquè ara mateix no en tens un o, també, perquè el que t'ocupa no et satisfà com deuria. Si el teu cas és qualsevol dels dos, és important que coneguis una dada: encara que la demanda de personal capacitat ha crescut al nostre país un 40%, només un 11% dels candidats que hi ha actualment al mercat disposa dels coneixements que es requereixen. Aquests coneixements són, majoritàriament tecnològics.

 

Formació en tecnologia, el teu salconduit

Ho indica de forma clara l'informe Digital Talent Overview 2022: aquest 11% de candidats formats és el que, invariablement, arriba sempre a les entrevistes. Tot això succeeix mentre la demanda de perfils digitals creix mes rere mes (gairebé un 8% l'octubre segons el baròmetre del Centre de Predicció Econòmica de la Universidad Autónoma de Madrid) i els sectors tecnològics es confirmen com a motor d'ocupació enmig d'un canvi laboral disruptiu en què quedar-se enrere no és una opció.

Què es demana?

El talent digital és el resultat de tres habilitats: domini de la tecnologia, capacitat per treballar amb dades i comprendre'ls i disponibilitat per aprendre nous mètodes de treball que permeten produir de manera més eficient i deslocalitzada. Si disposes de les tres, enhorabona: formes part de l'aquest 11% de privilegiats però, si no és així, tranquil·litat: pots formar-te. I una eina perfecta és el Mapa de les Professions Digitals, que ens mostra en la seva edició el 2022 què cal aprendre i dominar per cavalcar un canvi que, si no fem un pas al capdavant|endavant, passarà per sobre de nosaltres. La resposta, com sempre, està en la formació: fan falta especialistes en dades, tècnics de solucions en núvol, especialistes en comerç electrònico, criptòlegs i tècnics en realitat virtual però, especialment, es necessiten persones disposades a aprendre i capaces de dominar les tecnologies abans que aquestes els dominin a elles.