La superfície dedicada a Catalunya a la producció agrària ecològica creix un 4% i els operadors dedicats a aquest subsector ho fan en un 6. Són les dades que facilita la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat. A hores d'ara, el 22,5% de la superfície agrària útil a Catalunya és ecològica. La xifra suposa que Catalunya està ja molt a prop d’arribar fins al 25% que el Govern havia marcat com a objectiu pel 2030 dins del document De la granja a taula que es va aprovar el 2021 dins del Pacte Verd Europeu.

requisitos agricultura ecologica 1 e1516232637499

 

 

Elaboradors

A més, el 27% dels elaboradors de productes ecològics espanyols són catalans. Si ens fixem en el comercialitzadors, el percentatge puja fins al 26% i, pel que fa als importadors, els catalans representen un 32% del total d’Espanya.Amb l’increment del 6% registrat, ja són 5.333 els elaboradors inscrits al CCPAE. A la darrera dècada, aquest nombre ha crescut un 115,91%. En relació amb la superfície ecològica, es va arribar a les 283.591 hectàrees l’any 2023, el que representa un augment del 3,92% respecte de l’any anterior. La darrera dècada, la superfície inscrita al Consell ha augmentat un 152,29%. Destaca la superfície del cultiu de la vinya, la majoritària en ecològic, que va créixer un 11,25% l’any 2023 i ja compta amb 32.353 ha.

Ramaderia

Pel que fa a la ramaderia ecològica, l’any 2023 es va tancar amb 1.135 explotacions ramaderes inscrites al CCPAE, el que significa un augment del 3,56% respecte de l’any anterior. La darrera dècada, el sector ramader ecològic s’ha incrementat en un 70,16%. El vaquí de carn és el subsector ramader ecològic majoritari a Catalunya, i l’any passat va créixer un 5,23%.