A casa, una de les coses que més ràbia ens dona és deixar ampolles de vi obertes perquè això, en aconseguir el nostre gos Cloud aconseguir sempre tots els suros, equival a fer malbé el que queda d'un bon brou. Amb tot, i aquí em toca disculpar-me amb el pobre animal, sé que ni tan sols tornar a tapar l'ampolla amb el tap original garanteix que el vi no perdi propietats i, per descomptat, fer-ho amb els taps d'emergència que s'inclouen als kits de vi tampoc serveix de molt. Per això, acullo aquesta notícia d'avui amb un més que guareixo interès: un grup d'investigadors de la Universitat de Cadis, acaba de dissenyar un tap de suro reutilitzable que se suposa soluciona els meus dilemes i, segurament, els teus si ets d'aquestes persones que saben que no hi ha res millor que un bon vi en companyia.
El tap perfecte
El grup està dirigit per Miguel Suffo, que va estudiar tres taps que li va lliurar un client (Herederos de Torrent Miranda, empresa de Jerez especialitzada en solucions de tancament per a vins, licors i olis) i va acabar dissenyant el que ara tenen entre mans: un tap amb propietats viscoelàstiques construït en conglomerat alveolar de suro que es pot utilitzar per tancar novament una ampolla oberta sense patir desgastos ni afectar les característiques organolèptiques del vi, licor o matèria bevible de qualsevol naturalesa que aquesta contingui
Un producte de futur
Hereus de Torrent Miranda és una de les poques empreses de taps que queda a la província de Cadis, terra en la qual abunden, com en la propera Extremadura, les alzines sureres, però que fa anys que veu com el suro s'exporta França o Portugal per a la seva transformació. Suffo i el seu equip esperen que el seu producte permeti un renéixer d'una indústria complementària a la vitivinícola que, assegurança, li vindrà molt bé a una terra castigada per l'atur i la desídia de la presumpta esquerra transformadora com és Cadis. Juntament amb la Universitat de Huelva i el Consell Superior d'Investigacions Científiques, la Universitat de Cadis espera desenvolupar taps fins i tot millors que aquest que ara tenen a les seves mans.