Parlar d'indústria a Torrelavega, la segona ciutat en volum d'habitants de Cantàbria, és parlar de Sniace o, si es prefereix, de la Societat Nacional d'Indústries d'Aplicació de Cel·lulosa Espanyola. La planta, en la qual es fabricaven dues fibres (viscosa i cel·lulosa), va arribar a fer servir a prop d'unes 4.000 persones i va funcionar entre 1946 i 2020. Entre 1999 i 2020, es va fabricar també bioetanol i abans, poliamida i sulfats, però la planta va acabar tancant el 2020 i la societat va entrar en liquidació. El 2006, se la considerava una de les fàbriques més brutes d'Espanya, però ara els seus terrenys tindran un altre ús: acolliran una planta d'hidrogen verd.
6,7 milions d'euros
En el procés de liquidació i en una subhasta, les societats Copsesa i RIC Energy han adquirit els principals terrenys de la fàbrica per desenvolupar una planta d'hidrogen verd i derivats. La planta es denominarà Besaya H2, s'espera generi uns 250 llocs de treball i tindrà una capacitat de 500 megawatts.
750 milions d'euros
La inversió prevista assolirà els 750 milions d'euros i la intenció és que la planta pugui operar el 2027. Des de l'Ajuntament de Torrelavega s'ha valorat molt positivament l'anunci. A més de les parecelas comprades per Copsesa i RIC Energy, s'han venut uns altres sis lots que han estat adquirits per diferents empreses. Des de 2020, la fàbrica està abandonada i ha estat objecte de diferents reportatges. Durant la pandèmia, es va valorar la possibilitat de reobrir la planta per fabricar mascaretes, però la idea no es va concretar.