Eurofirms Foundation, la fundació vinculada a la multinacional de la intermediació laboral Eurofirms, treballa des de fa anys a Espanya, Portugal i Xile en favor de la inclusió de persones amb discapacitat en l'àmbit laboral. Ara, a més i en aquest mateix camí, fa un pas endavant i posa a disposició 24 beques perquè persones amb discapacitat residents en Espanya puguin convertir-se en desenvolupadors web Full Stack només el mig any.

ticDiscap2
 

Sense coneixements previs

Les beques cobreixen el 100% d'una formació online que no requereix coneixements tecnològics previs i que apunta a donar oportunitats a persones amb menys possibilitats d'accedir a perfils tècnics i qualificats. Les beques cobreixen la totalitat d'una formació valorada en 5.000 euros per alumne/que té per objectiu facilitar la inclusió laboral de persones en situació d'atur, o a la recerca d'una millora professional. Es tracta d'un dels perfils fortament demandats al mercat, com mostra l'èxit de les passades edicions d'aquesta formació: El 82% de les persones amb discapacitat que assisteixen a les formacions en TIC d'Eurofirms Foundation troben feina en empreses tecnològiques abans de finalitzar els 6 mesos que dura l'aprenentatge, explica la fundació.

Aprenentatge online

Aquesta formació és totalment online, sense necessitat de coneixements previs, i en la que les persones becades aprenen a programar amb una pedagogia pràctica i innovadora. Per optar-hi, és imprescindible disposar del Certificat de discapacitat igual o superior al 33% i d'un ordinador i connexió a internet. Les persones interessades poden inscriure's al portal d'Eurofirms. Així mateix, es pot destacar que aquesta formació és possible gràcies al suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

IT, un sector a l'alça també en inclusió

Al recorregut cap a la igualtat d'oportunitats, el sector tecnològic està facilitant portes perquè les persones amb discapacitat comptin amb les mateixes oportunitats que la resta. Darrere d'una tecnologia accessible, la discapacitat pràcticament desapareix, i d'això no només es beneficien un 15% de consumidors que tenen discapacitat al món, sinó que també és una rellevant via d'inclusió laboral.

Espanya té un dèficit de 100.000 especialistes TIC, i és el tercer país europeu amb més augment d'ofertes de treball en l'àmbit digital, un 80%. Històricament excloses de feines d'alta qualificació i remuneració, moltes persones amb discapacitat veuen una oportunitat d'accedir a un sector que necessita talent i que, a més, pot arribar a oferir més inclusió en el seu entorn laboral. Segons l'INE, són més de 1.150.000 persones amb discapacitat les que estan en situació d'atur, i que podrien satisfer les demandes d'un sector que els facilitaria una nova carrera professional.