Poques coses hi ha, ara que arriba l'estiu, millors que una canya ben tirada. Encara que sembla senzill, no sempre s'aconsegueix i l'ostentació tecnològica que hi ha darrere de tota bona cervesa, pot fins i tot arruïnar-se si la tècnica que s'utilitza a l'hora de servir-la no és l'adequada. Avui, us expliquem com se serveix la canya perfecta.

Abans d'obrir l'aixeta
Abans d'obrir l'aixeta, és preceptiu mullar la copa o el vas amb aigua. Per què? Molt senzill: si la pel·lícula d'aigua que es forma és contínua, tot bé: la copa és neta i podem utilitzar-la. Si no succeeix així, cal canviar de vas o copa perquè en una copa no prou neteja l'escuma no es formarà correctament. L'aigua evita també que el vas sigui massa fred i, per xoc tèrmic, l'escuma es dissipi ràpidament. Comprova també a quina temperatura està la cervesa: si és molt alcohòlica, a cinc graus sota zero i si és unalager rossa d'entre quatre i cinc graus, n'hi ha prou que estigui a -2,5 graus.

Amb l'aixeta ja oberta
La copa, en tirar la cervesa, s'ha de girar uns 45 graus fins que s'ompli la meitat. En aquell moment, hauràs d'anar posant-lo en posició vertical fins que s'ompli gairebé del tot. Quan el vas (o copa) estiguin pràcticament plens, tancaràs una mica la vàlvula del grifopara que només surti escuma. Cuida't que vessi bé i diposita la copa o el vas en la base. Amb l'espàtula, s'haurà de treure l'escuma sobrant i deixar reposar uns segons. En aquell moment, es dona el toc final: la copa torna sota de l'aixeta i servim només escuma. Ara podem tancar l'aixeta ja, perquè haurem aconseguit una escuma més compacta. De nou s'utilitzarà l'espàtula, i llest per servir