Viure en un món digital té molts avantatges però també alguns inconvenients. Entre aquests últims, que la comoditat que suposa poder portar en una butxaca un smartphone que fa pràcticament de tot, ens ha fet més mandrosos. Però no només això, sinó que alguns objectes que abans ens podien acompanyar a tot arreu, ja no formen part del nostre dia a dia i si no els substituïm pels seus equivalents –i els utilitzem de veritat–, al final sortim perdent.

És el cas del rellotge, la calculadora, els llibres o les agendes. Segurament hi haurà adolescents que ni tan sols estiguin familiaritzats amb les agendes físiques, perquè ja amb prou feines s'utilitzen. Un fet que suposa que s'oblidin les coses perquè ja no les apuntem tant com abans. De fet, són moltes les persones que reconeixen que el mòbil substitueix perfectament a l'agenda de tota la vida i que, tanmateix, a l'hora de la veritat amb prou feines utilitzen l'smartphone per fer les seves anotacions.

Els qui sí que aprofiten les diferents aplicacions que permeten prendre notes i enriquir-les amb imatges, notes de veu o colors, entre altres afegits, saben perfectament dels avantatges d'utilitzar aquestes apps a tall d'agenda. Encara que també és cert que són molts els que o bé no les coneixen bé o ni tan sols saben de la seva existència. Per això, a continuació en veurem tres de les més populars i més ben valorades, que es poden descarregar tant per als qui tinguin un mòbil Android, com un iPhone.

Google Keep

 

Malgrat que no va ser de les primeres aplicacions d'aquest segment en aparèixer, el fet de ser una de les apps de Google la va fer coneguda aviat. Encara que el cert és que en els seus inicis era bastant simple, amb el pas dels anys ha anat posant-se al dia en afegir cada vegada més funcionalitats, sense perdre el seu aspecte net i senzill.

Destaca, sobretot, perquè permet prendre notes d'una manera fàcil i qualsevol usuari –encara que no l'hagi utilitzat mai– pot començar a donar bona compte d'ella sense haver de recórrer a explicacions o tutorials.

Els textos que s'escriuen en ella són molt senzills i no compten amb la possibilitat d'incloure aspectes com negretes o cursives. Tanmateix, compta opcions molt interessants com poder adjuntar imatges i notes de veu, fer dibuixos, incloure recordatoris, compartir les notes amb d'altres i que qualsevol pugui editar-les i que se sincronitzin a l'instant la versió de l'app i la de Google a l'ordinador.

Pots descarregar-la des dels següents enllaços per a Android i per a iOS.

Evernote

 

Al contrari de Google Keep, Evernote no busca la senzillesa sinó una edició més rica i completa de les notes i els documents. Evidentment també serveix per prendre simples notes, però el seu fort està en la riquesa d'edició de l'eina.

A més d'una potent varietat en els formats dels textos, permet adjuntar imatges, notes de veu, realitzar dibuixos, incloure recordatoris i sincronitzar l'app amb la versió web. Tanmateix, en els comptes gratuïts no es pot editar de manera col·laborativa amb la resta d'usuaris de l'aplicació.

Pots descarregar-la des dels següents enllaços per a Android i per a iOS.

Microsoft OneNote

 

Una aplicació també molt popular i que serveix tant per prendre notes ràpides com per editar documents més formals. Ofereix la possibilitat d'enriquir els textos, adjuntar imatges, fer dibuixos, es pot sincronitzar l'app amb la versió web mitjançant un compte de Microsoft, però no és col·laborativa ni compta amb recordatoris. Un avantatge afegit és que qui tingui l'Office de Microsoft al mòbil, la tablet o l'ordinador compta amb ella per defecte.

Pots descarregar-la des dels següents enllaços per a Android i per a iOS.