En repetides ocasions tots ens hem enfrontat a la situació que acabem enviant al cubell d'escombraries alguns aliments o fruites que no s'ha conservat de la manera que l'esperàvem. Des d'Harvard han creat una cosa que conserva els aliments.

En conjunt amb la NTU (Nanyan Technological University) i un equip de científics d'Harvard (institut prestigiós dels Estats Units) han aconseguit generar un nou material que no només ajuda a envasar i conservar aliments, sinó que a més li augmenta la vida útil a les fruites i en ser totalment biodegradable i sostenible, ajuda a eliminar els bacteris nocius d'aquest tipus de productes.

El film transparent que allarga la vida dels aliments

El mateix "film" transparent però amb altres compostos

Un producte imprescindible al rebost és el "film" transparent per separar verdures, tapar algun menjar|, etc. Ara amb aquest film de calaix no només augmentaràs la conservació del producte, sinó que augmentarà la seva vida útil.

Quina és la novetat? Mentre que amb un film tradicional pots tapar una amanida, és molt poc probable que evitis la seva oxidació més allà que s'eviti que caigui aigua o bacteris a la nevera.

Ara bé, amb el nou "film" transparent creat pels organismes esmentats anteriorment, no només embolicaràs els teus productes, sinó que augmentaràs la seva vida útil.

Serveix també per a carns

El material intel·ligent compta amb proteïna de blat de moro coneguda com a zeïna, midó i altres biopolímers. Podràs trobar components antimacrobians (naturals) com a oli de farigola, àcid cítric, etc.

Segons els mateixos investigadors, la menjada en estar exposada o embolicada amb aquest material, evitarà la creació de bacteris que acabin sent nocius per a la salut.

Conservació superior als 2 mesos

Per corroborar la qualitat de l'esmentat material, asseguren que aquest "film" transparent es va posar a prova amb trossos de carns i altres aliments, fent que la conservació del mateix durés més d'un mes.

Unes maduixes tradicionals van augmentar la seva vida útil fins a 7 dies, i aquelles fruites que es deterioren amb més facilitat, podrien estendre fins i tot en 4 dies la seva vida útil.

La maduixa va augmentar la seva vida útil

Una bona notícia amb la creació d'aquest nou material no és només la conservació, sinó que a més, és molt més biodegradable i ecològic que els plàstics comuns que s'utilitzen per conservar aliments.