Sembla que avui dia amb tants invents tecnològics la nostra capacitat de sorpresa és gairebé nul·la, però les fotografies del futur podrien fer-te explotar el cap.

A través d'un mecanisme d'intel·ligència artificial, un sistema tindria la capacitat de mostrar en les teves fotografies una cosa que està en tu o a l'habitació, però que fins i tot no ha estat fotografiada. Curiós, no?

Fotografies 3D recreades al 100%

Segurament que si tens un Facebook o un altre tipus d'aplicació ja has jugat amb les teves fotografies tradicionals per passar-les a la versió 3D, tanmateix; aquest tipus de fotografies solen ser molt "avorrides" o amb un moviment molt estret i difús, doncs hi ha una companyia que ha decidit canviar amb això

La companyia nord-americana Nvidia s'ha encarregat de crear el sistema de fotografia Instant NeRF (Neural Radiance Fields). L'objectiu d'aquest tipus de fotografia no és més que donar una recreació de la realitat amb total precisió i en tres dimensions (3D), amb unes tres o quatre fotografies.

Sistema de fotografia Instant NeRF
Sistema de fotografia Instant NeRF

Avui dia les fotografies tradicionals que són passades a l'efecte 3D, tenen pegats negres i difusos en zones on no està clar un objecte en particular. Tanmateix, amb i fins i tot poder observar una cosa que aparentment no han fotografiat De què prova? Et l'Instan NeRF, les persones podrien prendre una fotografia amb efecte 3D, expliquem de manera molt més senzilla:

Si prens una fotografia amb aquest tipus de programa t'adonaràs que fins i tot prenent una fotografia on no surti l'esquena o el cabell d'una persona en particular, aconseguiràs visualitzar aquesta part també de la fotografia.

De quina manera? Gràcies a la intel·ligència artificial amb la qual treballa el programa, el més sorprenent és que la precisió de la imatge és tal com com si en veritat l'estiguessis prenent.

Des de Nvidia asseguren que bàsicament el sistema que utilitzen és el d'un "render a la inversa" el que significa que analitza les fotografies bidimensionals per intentar convertir-les en tres dimensions.

Per aconseguir això, la intel·ligència artificial s'encarrega de deduir l'origen de cada píxel de la imatge, i una vegada llisto, genera la fotografia idèntica –o el més semblant- a com seria en veritat.