Molts científics asseguren que les empreses i inversions s'haurien d'enfocar més en donar una exploració profunda al món que tenim en comptes de l'espai que ens envolta.

Avui, a través de l'empresa Satlantis, s'ha permès registrar des d'Espanya, unes càmeres que han captat coses que es troben a la terra i que moltes vegades s'ignoren pel desconeixement del món en el qual vivim.

Empresa Satlantis

Composició de Satlantis

El projecte que té avui Satlantis dempeus compta amb persones des de Biscaia (Cristina Garmendia i Juan Tomás Hernani), amb la NASA i amb Jean-Jeacques Dordain, que ha estat director de la Agència Espacial Europea durant 18 anys.

Satlandis compta amb els bascos Cristina Garmendia i Juan Tomás Hernani

Aquesta empresa, malgrat ja mostrar resultats i eines que seran de molt progrés per al futur, ha crescut a un ritme lent segons els seus propis fundadors. La veritat és que aprendre'n més del món en el qual vivim ajudarà a crear més consciència sobre els recursos i éssers que li habiten.

Cambra de 9 anys

El CEO de Satlantis, Hernani, assegura que cada vegada que es va creure que la càmera estava a punt, s'agregaven noves exigències. És un projecte amb una durada d'almenys 8 anys.

La càmera es posarà en òrbita i portarà el nom d'Isim-90 (Integrated estàndard imager for microsatellites). De moment, aquesta càmera estarà funcionant amb ajuda de la NASA, però en qüestió de mesos, també tindrà una nova missió amb la companyia Space X, això li permetrà comptar amb un satèl·lit propi a la mateixa.

Quin és l'objectiu de la càmera?

La idea de "mirar" serà la primera funció que s'executarà amb aquesta càmera que ha nascut a Espanya, l'objectiu també va més enllà d'una cosa estètica: No es té pensat enfocar les ciutats per admirar-lo, sinó per corregir els seus errors i falles.

La càmera de Satlandis

Si hi ha una bossa de plàstic al mar, falles de gas o incendis que no han estat detectats, seran capaços de resoldre's o d'anticipar-se a les "desgràcies" gràcies al monitoratge i informació que es recollirà amb aquest producte.

Les càmeres d'origen basc seran posades a uns 500km de la terra, però el seu objectiu serà ben diferent al d'altres empreses espacials: Es busca conèixer de millor forma al propi planeta terra.