A l'estiu, sempre, es fan més quilòmetres i, a més, es cobreixen per carreteres desconegudes, la qual cosa dispara el consum. Sorgeix, llavors, un dubte habitual val la pena provar combustibles prèmium? efectivament ofereixen un millor resposta? La OCU ha elaborat un estudi per comprovar-ho i ajudar-te a decidir si té sentit provar-los.

 

El que indica la OCU

Segons la OCU, l'organització de defensa dels drets del consumidor més prestigiosa d'Espanya, sí; però els beneficis es detecten a molt llarg termini i, a més, són difícils de comprovar. En proves realitzades a Portugal durant curts espais de temps, s'ha comprovat que el combustible prèmium no vacuna el motor contra avaries ni li permet oferir més rendiment. Hi ha, això sí, altres beneficis subjectius que tenen a veure amb intangibles com la projecció social, l'autosatisfacció o el servei que es rep a la gasolinera en proveir-se però això, al teu cotxe, li és igual. La decisió, això sí, és de cada conductor.

I els lowcost?

La gasolina lowcost, expliquen també des de la OCU, compleix els estàndards i, per tant, els malastrucs relats que prediuen avaries greus als motors dels cotxes dels qui prefereixen omplir el dipòsit estalviant-se uns euros, la OCU ha analitzat el combustible que es ven a les gasolineres low cost més freqüentades. La conclusió és clara: tot el combustible que es ven en elles compleix els estàndards mínims de qualitat. En tot cas, el que no s'ha de fer mai és esgotar la reserva perquè, a més que quedar-se sense gasolina és sancionable, això sí que fa malbé el motor. I les reparacions que es poden derivar d'aquest costum sí que podrien arribar a ser molt costoses.