Els seus orígens es remunten a 1870 i avui, més de 150 anys després, Bodegas Torres vol ser notícia per alguna cosa més que els seus prestigiosos vins: aspiren que les seves activitats siguin net zero el 2040.

 

Tradició familiar

En l'actualitat, la companyia té al davant Miguel i Mireia Torres, representants de la cinquena generació de la família. Són, a més, el celler amb més extensió de vinyes de la seva propietat en la DO Penedès i disposen de vinyes en les DO Toro, Jumilla, Rioja, Ribera del Duero, Roda o Ries Baixas, entre d'altres. Fora d'Espanya, operen a Xile i Califòrnia. Des de fa ja moltes dècades, la innovació i la investigació són peces clau del seu mètode i amb eines com l'agricultura regenerativa lluiten contra el canvi climàtic.

Embornals de CO2

Les seves vinyes, a més d'assortir als cellers del grup de matèria primera excel·lent, actuen com|com a embornals de carboni que ajuden a recuperen la fertilitat dels terres i reduir l'erosió. El 2040, aspiren a convertir-se en una companyia zero emissions i, per aconseguir-ho, han activat ja un procés de transformació digital. Ho expliquen ells mateixos: "la nostra visió del treball es fonamenta en celebrar la vida, cuidar la terra i transmetre el nostre llegat, i per a això abracem la transformació digital com una estratègia essencial per enriquir cada aspecte de la nostra operació, assegurant que cada ampolla no només sigui un símbol de tradició, sinó també un testimoni d'innovació i sostenibilitat al cor del nostre negoci," explica Xavier Roig, director d'Organització i Sistemes d'Informació. Així, més enllà de l'eficiència dels processos de la cadena de valor, l'empresa està centrada "en entendre i arribar més al consumidor, en adaptar-nos i combatre la crisi climàtica i en innovar en l'àmbit de productes, processos o models basats en IA".