Gràcies a les dades de la missió Gaia de l'AQUESTA, s'han creat una animació que modela la pols en la Via Làctia.
Amb aquesta animació els científics han aconseguit veure els contorns de la nostra galàxia, la qual pren més forma a mesura que es va mirant més lluny de la Terra aconseguint obtenir detalls que amb la tecnologia que es venia treballant no es podien obtenir.
L'animació de la Via Làctia
A través d'un vídeo es pot observar l'animació de la via làctia, en ella es mostra l'acumulació de pols des de la Terra fins a uns 13.000 anys llum cap al centre galàctic.
Aquests núvols de pols estan relacionats pel que sembla amb la formació i la mort de les estrelles, per la qual cosa la distribució d'aquest compte la història de com es van formar les estructures de la galàxia i com han evolucionat.
Aquesta és una informació que ha donat conèixer el coordinador del projecte EXPLORI, que és el que està desenvolupant les eines d'estudi.
Aquest tipus de mapes o animacions li permeten als cosmòlegs saber on no hi ha pols i en aquesta zona poden tenir una vista més clara de la Via làctia i en elles fer ús d'eines com el nou telescopi Webb.
El constant flux de dades com els del projecte Gaia fan necessari la creació de les eines que s'estan obtenint amb el projecte EXPLORI.
Amb el qual s'ha pogut obtenir una visió més clara sobre la via làctia, donant als científics dades que abans es desconeixien. Per la qual cosa aquests poden servir per a nous projectes i investigacions.
Aquesta tecnologia d'última generació ens permet aprofundir encara més en l'estudi de les galàxies i així poder seleccionar les estructures i característiques més interessants o que són inusuals en l'espai.