La transició energètica sembla que no hi ha qui la pari i, pel que sembla, l'energia eòlica i l'energia solar tenen tots els trumfos, però ambdues, necessiten un element amb què de vegades no s'explica|compta: elements que permetin acumular l'energia i mantenir-la disponible per quan hagi d'utilitzar-se. Ben aviat, i ho diem perquè és qüestió de temps que totes les edificacions incorporin sistemes minieólicos o solars de producció d'energia, haurem d'acostumar-nos a instal·lar a casa nostra un dispositiu que serveixi com a acumulador. Empreses com a Tesla disposen ja de bateries estacionàries que es poden instal·lar a qualsevol habitatge.

Com funcionen?
Són molt semblants a les bateries d'un cotxe elèctric i permeten garantir la continuïtat de subministrament fins i tot quan, per raons climatològiques, les nostres plaques solars o sistemes minieòlics no produeixen l'energia que necessitem.
Quant costa?
Encara que existeixen diferents fabricants que ofereixen dispositius d'aquest tipus, una de les més conegudes i populars als Estats Units és la Tesla PowerWall, que permet emmagatzemar fins a 13,5 kWh d'energia per unitat podent-se, si el consumidor el desitja, instal·lar-ne fins a nou en un mateix emplaçament. Mesura 1,15 metres de llarg per 75 cm d'ample i 15,5 cm de fons i pesa 110 kg. El seu preu, instal·lació inclosa, és car: 11.000 euros, encara que existeixen models d'altres marques que s'acosten als 3.000 . Són en definitiva, acumuladors i, si la legislació algun dia ho permet, faran possible el son|somni de molts: poder oblidar-nos de les elèctriques perquè, en lloc de produir energia i vendre-la a un operador, podrem acumular-la i consumir-la quan vulguem.