És, sens dubte, una de les fruites que més agraden a l'estiu i el seu color i el seu sabor tenen molt a veure. Ara, gràcies al que revelen diferents estudis publicats en mitjans especialitzats com The Journal of Nutritional Biochemistry, pots esgrimir una altra raó per menjar-te aquests mesos totes les que vulguis: rebaixen el colesterol i els triglicèrids.

 

Poques calories

I és que les maduixes, que només tenen entre 30 i 35 calories per cada 100 grams, són ideals per a dietes per al control de pes. A més, contenen uns pigments denominats antocianines que ajuden a més a reduir el colesterol i controlar el risc de patir hipertensió. Són també una gran font d'aigua el que ajuda a mantenir la hidratació del cos tan important en èpoques de molta calor.

Vitamines i minerals

Així, les maduixes es configuren com un saludable aliat estiuenc que aporta vitamines, potassi, calci i antioxidants. La vitamina C ens ajuda a augmentar en defenses per combatre refredats i altres virus activant les nostres defenses naturals. La vitamina B1 ens ajuda amb el nostre estat d'ànim i també contenen alts nivells de fibra. Contenen igualment Omega3, magnesi i coure que protegeixen i hidraten la nostra pell i cabell. Per tot això, mantenen el nostre cervell en bones condicions i frenen l'envelliment de les cèl·lules. I si encara et sembla poc, t'ajuden també a aprimar-se sempre i quan, això sí, les comes sense nata o xocolata per sobre.