Facebook s'està pensant integrar els seus serveis de missatgeria a WhatsApp, Instagram i Messenger. Segons ha explicat el The New York Times, les tres aplicacions seguirien sent independents, però a un nivell més profund podrien estar vinculades per tal que els missatges poguessin viatjar entre les diferents plataformes.
Segons ha explicat Facebook a la BBC, la companyia estaria començant un "llarg procés" d'adaptació. El projecte del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, implica una comunicació entre usuaris en la qual, per exemple, un usuari d'Instagram podrà comunicar-se directament amb algú que només tingui WhatsApp. El concepte funcionaria igual amb Facebook Messenger. Tot i la unificació de l'estructura de missatgeria, les apps mantindrien el seu ús independent. D'aquesta manera, explica Infobae, cada una d'aquestes xarxes socials funcionaria de manera autònoma. La diferència seria que els seus xats es fusionarien en una única app.
Ara per ara, no és possible enviar missatges entre aquestes plataformes, --cal recordar que totes elles pertanyen actualment a Facebook--, perquè no tenen un nucli comú. La feina d'unir aquestes tres plataformes, segons ha informat el The New York Times, té previst completar-se a finals de 2019 o principies de 2020.
Com es gestionaran les dades?
Però, quina és la finalitat de compartir encara més dades? Segons Zuckerberg, la seva idea d'impulsar aquestes plataformes és perquè siguin més funcionals i augmentar-ne la quantitat de temps que la gent hi passa. Unint a tots els seus usuaris en un sol grup, Facebook podria competir amb serveis de missatgeria com per exemple Google o iMessage, segons informa el digital The Verge i recull BBC Mundo.
Facebook però, a través d'un comunicat, ha assegurat que la intenció és "crear les millors experiències de missatgeria que es pugui i les persones volen que la missatgeria sigui ràpida, simple, confiança i privada". "Estem treballant per fer que els nostres productes de missatgeria siguin més encriptats i explorem vies perquè sigui més fàcil arribar a amics i familiars a través de les xarxes", comenten.
"Conflictes interns"
Segons el mateix The New York Times però aquesta idea del fundador de Facebook ja hauria provocat els primers "conflictes interns". Asseguren que aquesta va ser una de les raons per la qual els fundadors d'Instagram i WhatsApp van renunciar als seus llocs l'any passat.
Aquesta decisió també haurà de fer front a l'allau de crítiques sobre la manera en que s'han fet servir i protegir les dades personals dels usuaris. Així, la vinculació integral de dades pot fer que es tornin a mirar com es gestionen les dades a través de les diferents apps, comenta el diari britànic.
Segons BBC Mundo, el Comissionat d'informació de Regne Unit ja ha fet diverses investigacions sobre la quantitat de dades que comparteixen ja avui dia WhatsApp i Facebook.