Segons dades de l'Agència de Competitivitat de la Generalitat (ACCIÓ), en el període 2018-2022, Catalunya va liderar la captació d'inversió estrangera en el sector dels videojocs a la Unió Europea. Des del nostre país hem atret el 12,8% de tota la inversió estrangera destinada a la Unió Europea i ens hem situat com a primera regió tant per nombre de projectes com per volum d'inversió, per davant de països com Irlanda o Suècia. A més, més de 4.000 professionals del sector s'han establert a la nostra terra, més de la meitat de tots els treballadors d'aquest sector a l'Estat Espanyol.
Un exemple de l'expansió dels videojocs a casa nostra ha estat la celebració a finals del mes de juny del congrés Gamelab, que va reunir més de 2.000 professionals del sector. Un esdeveniment de 3 dies per connectar talent, inversió i donar a conèixer a la societat la importància i influència dels videojocs com a mitjà social, econòmic i cultural global. Segons paraules del seu fundador Ivan Fernández Lobo, aquest congrés “aspira a convertir-se en el fòrum de Davos dels videojocs”.
Aquesta expansió a Catalunya també comporta l'atracció de talent estranger i la voluntat de moltes empreses de gaming d’instal·lar-se a Barcelona. Un dels casos més recents és l'empresa BIG C que va anunciar el maig passat l'obertura del centre d'esports electrònics més gran del sud d'Europa a Barcelona, concretament al 22@ amb un centre de més de 7.000 m² amb espais destinats a la competició, l'entrenament i la formació en l'àmbit dels videojocs. Esperem que això segueixi així i que Catalunya continuï essent capdavantera en aquest sector i en molts d'altres.