Si davant la pregunta “ets més de mar o de muntanya?” contestes “jo sóc de bona vida”, aquest article és per a tu. Avui us presentem quatre propostes per gaudir de la Costa Daurada tant si fa un dia assolellat com si la primavera ens deixa un cel tapadot.
No parlarem dels 92 quilòmetres de platges de sorra fina i daurada, ni de castells, ni de l’empremta cultural que els romans van deixar a Tarragona convertint el seu conjunt arqueològic en Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Avui repassarem quatre llocs per visitar si sou dels que us agrada menjar i beure bé.
Comencem parlant del calçot, emblema culinari que uneix la gastronomia de les comarques del Tarragonès, la Conca de Barberà, el Baix Camp i l’Alt Camp.
En tot grup d’amics hi ha el típic que un cop al mes pregunta pel grup de Whatsapp quan s’organitza la pròxima calçotada, el que durant el dinar comenta en repetides ocasions que l’important és la salsa i el que està pendent constantment del vi. Finalment hi ha el que no sap com, sempre acaba fent el dinar per a tots. Per a tots vosaltres us proposem Cal Ganxo.
Cal Ganxo és l’únic restaurant de Catalunya que només serveix calçotades.
Tant si sou dels que us agrada acabar amb les mans negres de carbó com dels que us feu seixanta fotos amb el pitet abans de dinar, aquí hi trobareu calçots acompanyats amb l'espectacular salsa de romesco original de la iaia Cisqueta de Cal Ganxo, carn d’anyell, llonganissa i botifarra negra de Valls, fesols del ganxet, carxofes... i vi i cava brut nature per fer baixar!
Us ha vingut gana? Tota la informació AQUÍ
A les comarques interiors, el mar Mediterrani cedeix el testimoni al mar de vinyes i si sou dels que aprecieu un bon vi acompanyat d’un entorn immillorable, us recomanem el taller de maridatge a l’hotel gastronòmic Mas La Boella.
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Monastrell són les quatre varietats de raïm negre cultivades i collides a mà per assegurar la màxima qualitat final dels vins Mas La Boella.
Els amants de l’enoturisme trobaran més de 250 referències de vins a la seva botiga. Tota la informació AQUÍ
La cultura del vi s’expandeix per tota la regió i en molts dels seus municipis hi pots trobar cellers que són autèntiques joies arquitectòniques. L’escriptor Àngel Guimerà les va batejar com les Catedrals del Vi per la seva monumentalitat. Un suggeriment per traçar la ruta ‘enocatedralícia’: El celler de Barberà de la Conca és un dels més espectaculars.
Està situat a migdia d’aquesta població i a peu de carretera. Va ser construït entre el 1920 i el 1921 per l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet. És la manifestació arquitectònica visible del que va ser el cooperativisme agrari a Catalunya des de finals del segle XIX, un moviment que es va estendre per la Conca de Barberà, el Priorat, l’Alt Camp, el Baix Camp i la Segarra, i que socialment va quedar interromput per la Guerra Civil, i va deixar, no obstant, una notable implantació cultural i arquitectònica.
Amb una gran quantitat de guardons i mencions pels vins i caves en diferents concursos nacionals i internacionals, la botiga de la cooperativa és un lloc perfecte per endur-nos cap a casa un record de la Costa Daurada.
Tota la informació AQUÍ
Ets dels que a mitja setmana ja pensa on anar a fer el vermut? Creus que no hi ha bon dinar sense una bona prèvia? Has de visitar el Museu del Vermut de Reus.
A molts els pot interessar que estigui en un edifici modernista i que tinguin quatre espais temàtics, però a tu el que t’interessa saber és que tenen una carta amb més de 30 vermuts!
D’aquí, d’allà i de fora. Una experiència que et satisfarà tots els sentits.
Tota la informació AQUÍ