Killsquad és un videojoc de rol cooperatiu, llançat per la companyia catalana Novarama aquest juliol, que en les primeres setmanes de vendes ja se situa per sobre de les 70.000 còpies venudes (en algun moment, aquest estiu, va ser dels més venuts al món i les crítiques a la premsa especialitzada li han estat molt favorables). Això el converteix en un joc líder a nivell mundial. les expectatives de Novarama no poden ser millors: confien en què Killsquad arribi a vendre mig milió de còpies només per a PC, i un milió sumant totes les plataformes. Seria un dels jocs catalans més venuts.

Mercenaris en un univers hostil

Killsquad és un joc de PC, un videojoc de rol cooperatiu, pensat sobretot per jugar-lo en equips de quatre persones (tot i que també es pot jugar sol). El protagonista és un equip de caça recompenses (en la línia del vell Equipo A de la tele) que és contractat per alliberar planetes de monstres. Aquests mercenaris viatjaran per l'univers enfrontant-se a diferents monstres a cada planeta. Té quatre personatges: un pistoler espacial, que es diu Troy; una monja assassina, Cass (que es pot fer invisible i usa katana). Un astronauta, Kosmo, que porta un martell gegant, i un robot metge, Zero, que es dedica a curar els companys. Casasqun té diferents habilitats (que poden anar millorant amb el transcurs del joc) i, per tant, ocupen diferents rols.
Killsquad Warrior Monja Cass

Ideal per a jugadors experts

Daniel Sánchez-Crespo, director general de Novarama, explica que aquest no és un joc per a nens superpetits, sinó que és més aviat per jugar a partir del 12-14 anys. Apunta que si bé hi ha trets, "no és superviolent". El jugador arquetípic del nou videojoc són jugadors de 25 anys, molt entrenats, perquè "no és un joc per jugar a mitges tintes".  Els qui l'han provat asseguren que és un joc idoni per jugar en equip. Sánchez-Crespo, assegura que han cuidat molt l'estètica, i que tots els que l'han provat coincideixen en què "és molt bonic, a nivell d'efectes visuals". "Mai havíem fet una cosa tan passada de voltes", explica el creador de videojocs, "però funciona molt bé. És un festival de lluminària i queda a molt espectacular", afegeix.

Killsquad monstre

D'Invizimals Killsquad

Novarama es va crear, a Barcelona, el 2003, amb la voluntat de fer videojocs que arribessin a grans públics, però que tinguessin un element distintiu respecte als productes de les companyies rivals. El 2008 van publicar Invizimals, un original joc infantil que es convertiria en tot un boom: va generar 6 seqüeles, una sèrie de televisió, una pel·lícula... Ara han apostat per un joc que no va destinat al públic d'invizimals sinó cap a una altra gent, que podrien ser "els seus pares", segons explica Sánchez-Crespo. I es sent molt satisfet d'haver escapat de la zona de confort de la companyia i d'haver apostat per una cosa completament diferent de la que els va fer triomfar: "Fer sempre el mateix és avorrit. Renovar és més xulo per a nosaltres com a companyia", assegura el director de Novarama.

killsquad cenital

Tot arrodonint el producte

Novarama ha treballat durant 20 mesos en aquest videojoc, i en alguns moments ha arribat a tenir un equip de 16 persones dedicant-s'hi. La companyia continua treballant en millorar el joc, i asseguren que les actualitzacions incorporaran novetats: personatges nous, escenaris nous... El seu objectiu és fer un producte "superbo", que esdevingui "un homenatge als jocs que ens han divertit durant anys. Volíem superar a molts clàssics que han existit abans que nosaltres", explica Sánchez-Crespo.

Killsquad tancs

Producte català al 100%

Daniel Sánchez-Crespo explica que Invizimals, el gran èxit de Novarama, va ser distribuït per Sony, i això feia que la companyia japonesa condicionés molt el producte i s'endugués una part substancial dels beneficis. Killsquad és distribuït per la pròpia Novarama, que així s'allibera de la tutela de Sony. Això ha suposat que els creadors catalans tenen més control econòmic sobre els beneficis del producte, però també sobre el procés de producció: "no tenim que consultar ningú", explica Sánchez-Crespo, que afegeix que "ara tenim contacte directe amb els fans i ens és més fàcil saber què els agrada i què no, i això ens fa guanyar velocitat". Des de Novarama volen destacar que Killsquad només ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat, a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals, que ha apostat decisivament per a la creació d'aquest joc.