Fluidra va presentar l'informe 'L'aigua i les piscines: cada gota compta', en col·laboració amb l'Institut Espanyol d'Analistes i el suport d'experts externs, amb el qual recorre l'estat actual de l'aigua. La companyia recull les tendències que estan definint el futur d'aquest bé tan preuat i els diversos usos que se li donen en sectors com la indústria, l'agricultura o l'ús municipal.

El document indica que, en un context en el qual la demanda d'aigua s'ha multiplicat quatre vegades en els últims 60 anys, la gestió responsable és de vital importància. Davant d'aquest repte, Fluidra ressalta la necessitat d'una acció conjunta de tots els actors involucrats- indústria, governs i ciutadans- per millorar la gestió de l'aigua a través de pràctiques i tecnologies innovadores que garanteixin un ús responsable i sostenible.

Encara que les piscines tan sols representen entre un 0,75% i l'1% del consum total de l'aigua municipal, Fluidra, es presenta com un actor clau en el debat sobre la gestió de l'aigua a nivell global. En aquest sentit, Fluidra va exposar que ja compta amb solucions que minimitzen l'impacte de les piscines a través de la implementació de tecnologies avançades i pràctiques sostenibles en el disseny i manteniment de piscines com millorar l'eficiència en la recirculació de l'aigua i reduir les pèrdues per evaporació, esquitxades i neteja de filtres.

L'informe presentat proposa solucions integrals per a la gestió i ús sostenible de l'aigua, dirigides a diversos sectors i nivells d'acció. Entre les principals mesures, s'inclouen tecnologies d'estalvi i eficiència com el reg de precisió en l'agricultura i la recirculació d'aigua en la indústria, a més d'infraestructures verdes. També es promou la reutilització i tractament d'aigües residuals i l'ús de tecnologies de dessalinització per incrementar la disponibilitat d'aigua en zones amb escassetat, el monitoratge digital en temps real i polítiques com la tarifació progressiva i la protecció d'ecosistemes.

L'estudi també descriu els beneficis socials de les piscines, facilitant la interacció entre diferents grups socioeconòmics i de diferents edats, fomentant la inclusió i diversitat com així també l'impacte positiu en la salut de les persones.

"La gestió de l'aigua constitueix un repte d'enorme transcendència atès el canvi climàtic, les necessitats del teixit productiu i les llars, l'èxit del sector turístic i els desequilibris territorials entre l'oferta i la demanda. Agraïm a Fluidra la publicació d'aquest estudi tan informatiu", afirma Enric Fernández, vicepresident de l'Institut Espanyol d'Analistes.

"L'aigua és un recurs finit, i la nostra relació amb ella ha de ser de respecte i responsabilitat. Aquest informe ens recorda la importància de gestionar l'aigua de manera sostenible, d'utilitzar-la amb saviesa, i de trobar solucions innovadores per reduir l'impacte ambiental de les piscines, mentre maximitzem els seus beneficis socials," afirma Eloi Planes, president executiu de Fluidra.