Anglaterra segueix generant dubtes empatant contra una gran Dinamarca (1-1). El conjunt de Gareth Southgate segueix desplegant un futbol gris, avui, contra un equip danès que els ha estat superior. Els anglesos, per la seva part, segueixen sense demostrar ser favorits.

Kane colpeja primer

Tot i trobar-nos encara en la primera fase d'aquesta Euro, aquest dijous ja proporcionava partits de gran calibre. Sense anar més lluny, l'Anglaterra-Dinamarca de les 18 hores i l'Itàlia-Espanya de les 21 hores van ser les semifinals de l'Eurocopa 2020. En el cas del primer xoc, el context afegia morbo a la segona jornada d'aquest Grup C, sobretot per al conjunt danès. I és que, recordem, Dinamarca es va quedar sense ser finalista de l'Eurocopa de 2020 per culpa d'un gol al rebot d'un penal molt polèmic.

Aleshores, aquella pròrroga la va desestabilitzar Harry Kane i ha estat precisament l'ariet del Bayern qui ha colpejat primer en aquest matx. Al 18', després d'una pilota enrere de Walker que buscava Bukayo Saka, quedava l'esfèrica morta a la frontal de la petita perquè el '9', a plaer, fes el primer del partit. Com no podria ser d'una altra manera, era un gol que valia el seu pes en or perquè és Dinamarca la selecció cridada a tractar de complicar-li la primera plaça als de Gareth Southgate.

Kane gol Inglaterra Dinamarca / Foto: EFE
Kane, en l'acció del gol / Foto: EFE

Hjulmand materialitza el que Dinamarca tant mereixia

Dinamarca, per la seva part, estava mostrant una versió de si mateixa radicalment millor a la que va mostrar contra Eslovènia. En la primera jornada, la Dinamita Vermella va mostrar-se lenta i falta d'idees, però contra la gran favorita del grup, tot el contrari. Un futbol ràpid, a dos tocs i amb les línies molt a prop per dins ha neutralitzat els quirats que Anglaterra té al mig del camp amb Bellingham i companyia.

Sigui com sigui, i després de molt merèixer-ho, el gol del tan merescut empat ha arribat en una de les jugades menys elaborades del partit. Després d'una sensible pèrdua de Kane a la medul·lar, Morten Hjulmand ha engaltat un cacau des de 35 metres que s'ha colat a la porteria de Pickford després de rebotar en la base del pal (34').

Hjulmand gol Dinamarca Inglaterra / Foto: EFE
Hjulmand, celebrant el seu golàs / Foto: EFE

Anglaterra segueix sense demostrar ser favorita

Tot i que la segona part començava amb la mateixa intensitat, els 22 protagonistes inicials no han pogut mantenir el ritme de la primera. Amb tot, Southgate no ha deixat sorprendre quan, al 69', ha fet tres canvis d'una tacada, substituint homes del pes com Kane, Foden i Saka. En el seu lloc, Eze Watkins i Bowen tenien la missió de despertar els seus davant una Dinamarca que anava més.

En defensa, els de Kasper Hjulmand no han perdut l'ordre en cap moment, mentre que en atac, des de la possessió de la pilota, han buscat fabricar-se-la ells. Han tingut les coses més clares i han deixat imatge de molt més equip, però no han pogut fer el gol de la remuntada i hauran de jugar-se la classificació a la darrera jornada contra Sèrbia.

Sèrbia salva un punt sobre la botzina contra Eslovènia (1-1)

En l'altre partit del grup, Sèrbia ha salvat un punt en l'última acció del partit amb un córner en què Jovic ha marcat de cap. Eslovènia, doncs, s'ha quedat a les portes d'aconseguir la seva primera victòria en una Eurocopa. L'equip de Matjaž Kek ha començat més endollat i ha tingut alguna ocasió de gol, però Sèrbia ha sabut reaccionar i començar a generar perill amb un Mitrovic molt participatiu. La millor oportunitat de la primera meitat, però, ha estat per a Eslovènia i quan millor estava Sèrbia amb un xut d'Elsnik al pal, una jugada en què després Sesko ha xutat fora, amb la porteria buida.

Serbia Eslovenia EFE
Jugadors de Sèrbia, celebrant el seu gol / Foto: EFE

Sèrbia ha començat la segona part amb una marxa més, a la recerca del gol. Només començar, Oblak s'ha lluït en una rematada de Mitrovic. Sèrbia no ha aprofitat la seva superioritat i Karničnik, en una acció aïllada, ha aconseguit l'1-0 (69'). Amb el gol, Eslovènia s'ha tancat dins de la seva àrea, a esperar que passés el temps. Mitrovic ha rematat al pal només un minut després del gol i l'assetjament ha anat a més. Sèrbia, sense massa organització, ha buscat el gol de totes les maneres possibles. I quan semblava que la victòria d'Eslovènia ja estava feta, ha arribat l'empat. Tot es decidirà en la darrera jornada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!