La clausura del Grup C es resol sense gols i Anglaterra, Dinamarca i Eslovènia es fiquen als vuitens de final de l'Eurocopa d'Alemanya 2024Sèrbia, per la seva part, ha quedat eliminada. El combinat eslovè, en canvi, passa a la següent fase en tenir millors registres que els tercers del Grup A i B, Hongria i Croàcia. Sigui com sigui, cal remarcar que Eslovènia i Dinamarca han empatat a tot, però és la 'Dinamita Vermella' la segona de grup en haver rebut menys targetes grogues.

Dos gols anul·lats mantenen Anglaterra i Dinamarca als vuitens

De la mateixa manera que els partits de clausura del Grup D han deixat el difícilment imaginable panorama d'una Àustria primera de grup, al descans de la tercera jornada dels matxs del Grup C també hi regnava un panorama sorprenent. Amb el momentani empat a zero en l'Anglaterra-Eslovènia i en el Dinamarca-Sèrbia, la taula quedava amb els anglesos com a primers de grup i els danesos segons.

Bukayo Saka Erik Janza Inglaterra Eslovenia / Foto: EFE
Bukayo Saka, defensant la pilota davant Erik Janza / Foto: EFE

Així doncs, Eslovènia estava obligada a obtenir alguna cosa més que un empat si Dinamarca sumava i, cal dir-ho, durant la primera meitat ha tornat a deixar una gran imatge. Mentre Anglaterra ha anat a ràfegues en què el seu ritme sí que semblava poder desordenar la defensa eslovena, Dinamarca, en l'altre partit, ha estat molt més constant en la seva superioritat. Els danesos han merescut el gol, però Jonas Wind, al 24', agafaria tard un xut a sobrebot per enviar una ocasió manifesta de gol al cel de Múnic.

De fet, aquesta fallida seria l'ocasió més clara del partit de les legals, ja que el propi Wind enviaria al fons de la xarxa un servei de cantonada d'Eriksen, però el gol no pujaria al marcador perquè la pilota havia sortit del terreny de joc i tornat a entrenar amb la rosca. I de la mateixa manera que li invalidarien un gol als de Kasper Hjulmand, el mateix els passaria als de Gareth Southgate a Colònia. En aquest cas, en una de les poques triangulacions amb brillantor d'un equip lent durant la primera part, Phil Foden, assistent en el gol de Bukayo Saka, estava en fora de joc i el 0-0 es mantindria fins al descans.

Jude Bellingham Phil Foden Inglaterra / Foto: EFE
Jude Bellingham i Phil Foden, decebuts / Foto: EFE

El criteri de les targetes grogues resol un empat a tot entre Dinamarca i Eslovènia

Quan han començat a consumir-se els darrers 45 minuts, els qui duien la batuta en cada partit durant la primera meitat, Anglaterra i Dinamarca, respectivament, han imprès una marxa més al seu joc. Ambdues seleccions s'han apropat al gol que hagués posat damunt davall la classificació, però han estat els anglesos qui més contra les cordes han posat el seu rival, en aquest cas, Eslovènia.

Quan han entrat Cole Palmer i Mainoo, a Anglaterra li ha canviat la cara. Eslovènia, per la seva part, ha mantingut el seu hermètic ordre defensiu encara que, amb 0-0, eren tercers de grup. Dinamarca, amb l'empat inicial contra Sèrbia, era segona de grup, i encara que ha estat mereixedora dels tres punts, Sèrbia i la seva solidaritat defensiva s'han mantingut a l'espera de la seva oportunitat. Sigui com sigui, aquesta no ha arribat i, malauradament per als seus interessos, el conjunt serbi ha quedat eliminat en un grup molt exigent. Anglaterra, grisa, però complidora; Dinamarca, entonada i reconeixible; i Eslovènia, sense cap mena de dubte, una grata sorpresa per a l'espectador neutre. A més a més, jugarà els vuitens de final com a millor tercera, lloc a què ha quedat relegada en empatar a tot amb Dinamarca, però en haver vist més targetes grogues.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!