LALIGA va destacar aquest dimarts que suma més de mil sentències condemnatòries davant els establiments HORECA que cometen frau audiovisual, "que ratifiquen el caràcter penal d'aquests delictes, així com posen de relleu la lluita que LALIGA porta realitzant en els últims anys contra aquesta xacra, en defensa dels legítims drets dels clubs."
Segons va informar en un comunicat, aquesta ràtio, que suposa la consecució d'una sentència favorable cada dos dies, és fruit del canvi d'estratègia que LALIGA va protagonitzar el gener de 2019, quan va començar a denunciar els delinqüents sospitosos de cometre frau audiovisual, per via penal, com a mesura de lluita contra una xacra que suposa unes pèrdues anuals per als Clubs de futbol d'uns 600 milions d'euros.

Aquesta mateixa temporada, els verificadors de LALIGA han pogut identificar almenys 15.000 establiments emetent de manera il·legal, incorrent no només en una conducta delictiva contra els Clubs, sinó en competència deslleial contra els establiments que sí que compleixen amb la legalitat. Es produeix així un doble perjudici: contra el futbol i contra el sector de l'hostaleria del nostre país, que suposen pèrdues de gairebé 35 milions d'euros a l'any.

La xifra de condemnes anirà incrementant-se, per tant, ja que actualment hi ha 295 casos que estan ja en fase d'instrucció, i uns altres 133 que estan pendents de judici|seny i el 86% dels procediments en els quals s'arriba a celebrar judici, acaben amb una sentència condemnatòria.

Addicionalment, només de la passada temporada (2023/24) s'han instat directament procediments judicials davant uns altres 738 establiments públics sense necessitat de presentar denúncia policial, fruit del treball de verificació realitzat per auditors de LALIGA que documenten presencialment l'existència del frau. L'activitat de LALIGA, a més, sobrepassa fronteres en haver presentat més d'una vintena de querelles al Principat d'Andorra.

"L'actuació en l'àmbit legal és imprescindible. LALIGA disposa de l'equip, la tecnologia i el coneixement necessari per fer front a aquesta lluita, però és necessari eines legals que permetin bloquejar el contingut d'una manera ràpida i àgil durant el partit, i no una vegada que ja hagi acabat l'esdeveniment en directe", indica el comunicat.

I acaba assenyalant que "LALIGA és líder i referencia mundial en la lluita contra el frau audiovisual i és proveïdor de serveis de protecció del contingut audiovisual d'empreses com: Wimbledon (Regne Unit), Dorna Sports (Espanya i Itàlia), A3Media (Espanya), Lliga F (Espanya), Pro-League (Bèlgica) o Sky Sports (Mèxic), entre d'altres".