Països Baixos i França empaten amb molta polèmica (0-0) i deixen el Grup D més obert que mai. Anthony Taylor ha anul·lat  un gol a Xavi Simons al 71' per un discutible fora de joc posicional i s'ha convertit en el principal protagonista del partit. Una altra de les creus de la nit, en aquest cas per a Polònia, és que és la primera eliminada d'aquesta Eurocopa d'Alemanya 2024.

Griezmann i Maignan, els grans protagonistes en les àrees d'una primera part sense gols

Amb el primer lloc del grup implícit al darrere d'aquest Països Baixos-França, ambdós equips podrien haver sortit a veure-les venir, però res més lluny de la realitat. Les ocasions de gol s'han succeït una rere l'altre en la primera part, sobretot durant els primers 20 minuts. No obstant això, entre les aturades de Mike Maignan i la poca fortuna d'Antoine Griezmann, que han estat els grans protagonistes en ambdues àrees, el 0-0 ha campat al marcador fins al descans.

En el cas del porter del Milan, ha estat providencial per evitar el primer del partit a botes de Frimpong abans que es complís el minut de joc. També ha demostrat la seva categoria quan li ha tret un xut a Gakpo amb una gran aturada a sobrebot. Pel que fa a Griezmann, tot i que no han estat del tot errades, no ha pogut trencar l'empat inicial ni al 4' amb un xut llunyà, ni al 13' fent-se un embolic amb Rabiot, ni al 14', aquesta sí, en una ocasió que havia d'acabar dins.

Griezmann manos cabeza Francia / Foto: EFE
Griezmann, amb les mans al cap / Foto: EFE

Anthony Taylor, inestimable protagonista de l'empat

I si bé a Griezmann se li estava girant en contra la nit, a la segona meitat ha quedat clar que el davanter matalasser estava negat. Una gran assistència de Thuram que semblava anar a significar al primer ha acabat amb un nou mal xut del '7' que, tot i rematar a destemps, ha obligat Vergbruggen a treure un gran peu a baix.

França ha estat a punt de pagar cara la seva falta de punteria quan, al 71' Xavi Simons ha posat per davant els seus després d'una gran aturada de Maignan a Memphis. No obstant això, el VAR, després de dos llargs minuts de revisió, ha anul·lat el gol per suposat fora de joc posicional de Dumfries. El carriler de l'Inter, efectivament, estava en la trajectòria de la pilota, però ni de bon tros ha evitat la reacció d'un Maignan que res tenia a fer al xut del '7' de Països Baixos. D'aquesta manera, Anthony Taylor ha acabat sent l'inestimable protagonista d'un empat a zero que deixa més obert que mai el Grup E.

Dumfries fuera de juego posicional / Foto: EFE
Dumfries, en l'acció del fora de joc posicional / Foto: EFE

Àustria suma tres merescuts punts i elimina Polònia

I pel que fa a l'altre partit del grup, Polònia i Àustria s'han vist les cares a l'Estadi Olímpic de Berlín a partir de les 18:00 hores. Ambdós equips arribaven a l'enfrontament exactament en la mateixa situació. Polònia va caure per un gol en la primera jornada contra Països Baixos i Àustria, tot i no merèixer-ho, també va estrenar-se amb derrota contra França (1-2). Aquest divendres s'enfrontaven els dos cocos d'aquest Grup D i els dos candidats a sorprendre'ls.

En aquest segon cas, ha estat el combinat dirigit per Ralf Rangnick qui ha sumat tres merescuts punts. Àustria ha estat superior i ha demostrat tenir més arguments de mig del camp cap endavant, sobretot quan ha pogut córrer. Amb el mític Marko Arnautovic sent clau per assistir sense tocar la pilota en el segon i materialitzant el tercer de penal, els austríacs han demostrat que volen accedir als vuitens amb l'1-3 definitiu.

Arnautovic Polonia Austria / Foto: EFE
Arnautovic, celebrant el gol de la sentència / Foto: EFE

Ucraïna salva la seva Eurocopa amb remuntada sobre Eslovàquia

I pel que fa al partit de les 15:00 hores, Ucraïna ha salvat la seva Eurocopa remuntant l'1-0 d'Ivan Schranz per Eslovàquia al 17'. Després d'un debut molt fluix davant Romania (3-0), la selecció ucraïnesa ha pogut capgirar el marcador al 54' i al 80' gràcies a Mikola Shaparenko i a Roman Yaremchuk per evitar que Eslovàquia se n'anés als 6 punts.

Si l'equip de Francesco Calzona arriba a encadenar una altra victòria, Ucraïna s'hagués pogut acomiadar pràcticament de l'Eurocopa en vista que Bèlgica, la suposada favorita del Grup E, encara ha de resoldre la seva segona jornada contra una a priori inferior Romania. Amb tot, ha quedat clar que les quatre seleccions són una moneda en l'aire i que, sobretot en aquest grup, els caixets i els pronòstics queden en anècdota.