El president de LALIGA, Javier Tebas, va clausurar l'European Professional Football Forum celebrat a Brussel·les amb representants de 120 clubs i parts interessades de 26 països, i organitzat per la Union of European Clubs (UEC). Un fòrum que ha servit per reforçar el compromís de l'UEC de remodelar l'ecosistema del futbol i col·laborar amb els òrgans de govern i stakeholders per dur a terme reformes integrals que demanden diverses organitzacions del futbol europeu, i en la seva intervenció va fer una crida "a la negociació eficaç en lloc del mer diàleg", així com també a posar el focus "en la necessitat de revisar el sistema de governança per evitar els conflictes d'interessos".

Sobre això, el president de la patronal del futbol professional espanyol va subratllar "la importància de prendre mesures proactives per garantir una governança justa, i de treballar amb organitzacions com FIFPRO i l'UEC per continuar advocant per les reformes". A més, el màxim dirigent de LALIGA va fer una petició al president de FIFA, Gianni Infantino perquè retiri el Mundial de Clubs, que estrena nou format el 2025: "Vostè sap que no té venuts els drets audiovisuals pel pressupost que va dir, vostè sap que no té els patrocinis d'aquesta competició com els havia pressupostat, vostè sap que les lligues i el sindicat de jugadors no volen aquest Mundial. Retiri aquest Mundial ja. Perquè si utilitza fons de FIFA per finançar els diners que li falten a la promesa que ha fet als clubs, els l'està traient a totes aquestes federacions i a aquests llocs que vostè diu que està la FIFA per ajudar. I estem parlant de més de 1500 milions d'euros. Retiri'l i asseguem-nos a negociar". Així mateix, Tebes va confirmar la tornada de LALIGA a l'European Leagues, de la qual formen part en l'actualitat 33 lligues europees, darrere de la sortida de la competició espanyola el març de l'any passat.

En aquest sentit, l'impacte d'un calendari futbolístic sobrecarregat, sobretot pel que fa al benestar dels jugadors, la sostenibilitat financera i el compromís dels aficionats va ser un dels temes centrals que es va abordar en la jornada. D'acord amb la nota de premsa emesa per l'organització, Zoe Johnson, Directora General del Brighton & Hove Albion Women's & Girls, Alexander Bielefeld, Director de Política Global i Relacions Estratègiques de FIFPRO, i Jerome Perlemuter, Secretari General de la World Leagues Association, van remarcar la preocupació generalitzada per la falta de transparència a la presa de decisions relatives a la Copa Mundial de Clubs de la FIFA, el calendari internacional i, en concret, les decisions unilaterals de la FIFA que afecten a les competicions nacionals. Per a això, aquests directius, van advocar per un enfocament equilibrat per arribar a un acord, suggerint menys interrupcions internacionals i més èmfasi a les lligues nacionals per evitar la fatiga dels jugadors i garantir la viabilitat de les competicions locals.

Un altre dels assumptes que es van tractar en l'acte va ser el de la importància de la sostenibilitat financera del futbol. Directius com Sabrina Buljubašić, directora executiva del HNK Šibenik, Jammes Bemment, Cap d'Estratègia del Norwhich City FC, Rebecca Nuttall, Directora d'Operacions de l'Haverfordwest County AFC i Maksims Krivunecs, President de la Virslïga letona, van destacar la necessitat d'harmonitzar les normatives financeres per promoure l'estabilitat, la sostenibilitat i l'equilibri competitiu en tot el futbol europeu. A més, van emfatitzar que els pagaments de solidaritat han de recolzar als clubs implicats en el desenvolupament de jugadors, en particular als clubs més petits i mitjans, i alhora, es va reconèixer el paper de l'UEC és crucial per advocar per aquests canvis i garantir que els clubs tinguin veu en la governança del joc.

Finalment, el fòrum va posar a sobre de la taula la necessitat de lluitar per un futbol democràtic i inclusiu, vinculades a la situació actual més enllà de la sentència de la Superlliga. En aquest context, Miguel Maduro, Degà de la Catòlica Global School of Law, va assenyalar que "és hora que la Comissió Europea faci una introspecció perquè, una vegada i una altra, les sentències del tribunal estableixen que l'enfocament adoptat per la Comissió en l'àmbit esportiu no s'ajusta a la legislació de la UE. Quantes sentències més són necessàries perquè la Comissió actuï en aquest àmbit?".