El Parlament italià ha viscut aquest dimecres una sessió de molta tensió que ha acabat amb una agressió contra un diputat del Moviment 5 Estrelles (M5S), per part d'un grup de representants de l'extrema dreta. El diputat Leonardo Donno del M5S s'ha apropat al ministre d'Afers Regionals, Roberto Calderoli, per lliurar-li una bandera italiana com a acte de protesta contra el polèmic projecte de llei que es debatia. El ministre, representant de la Lliga, s'ha intentat apartar, però Donno ha insistit apropant-se encara més amb una actitud intimidatòria. El president de la cambra ha anunciat la seva expulsió de l'hemicicle, i en aquest moment múltiples diputats de la Lliga i de Germans d'Itàlia s'han abraonat contra ell, llançant-li cops de puny i puntades de peu. Enmig del tumult, Donno ha caigut a terra i ha hagut de ser atès pels paramèdics, que l'han portat fora de l'hemicicle en una cadira de rodes. 

La Cambra de Representants havia de debatre el projecte de llei sobre l'autonomia diferenciada, que busca donar més autonomia a les regions que així ho sol·licitin, incloent-hi els ingressos fiscals, i que està envoltat de polèmica per les possibles conseqüències que tindria en la distribució de la riquesa al país i l'augment de les desigualtats entre el nord i el sud.

Donno ha assegurat haver patit cops de diversos diputats, i ha afirmat que després de rebre un cop a l'estèrnum s'ha quedat sense alè, i per això ha caigut a terra. "Tenia por, m'han hagut de fer un electrocardiograma set o vuit vegades", ha dit, en declaracions recollides pel Corriere della Sera. Especialment, s'ha assenyalat el diputat de la Lliga Nord Iezzi, com a principal responsable. Des del M5S i el Partit Demòcrata han qualificat l'agressió d'"atacs d'esquadres", en referència a les accions violentes perpetrades per grups paramilitars del feixisme italià durant el segle passat. Des de la Lliga han negat aquestes acusacions i han assenyalat Donno com el culpable per haver iniciat la batussa. "Ha estat Donno qui ha atacat el ministre Calderoli", han apuntat. El principal diputat acusat, Iezzi, ha reconegut que l'ha "intentat colpejar", però ha assegurat que no ha arribat a donar-li. 

La baralla ha estat la culminació d'una sessió molt caldejada al Palau de Montecitorio, en què també ha estat expulsat un diputat de la Lliga Nord, Domenico Furgiuele, per haver fet el senyal de la Decima Mas, símbol que fa referència a una unitat militar italiana que va actuar en tortures al costat dels nazis, i que actualment és un símbol del neofeixisme. D'altra banda, l'oposició ha mostrat el rebuig a la llei d'autonomia cantant l'himne, el Bella Ciao, i desplegant banderes tricolors.