El règim iranià està donant mostres que té problemes seriosos per controlar la revolta contra el vel islàmic, que va esclatar arran de la mort de Masha Amini, després de ser detinguda per la "policia de la moral" per dur mal posat el vel. Les protestes s'han anat fent més multitudinàries i han adoptat una crítica frontal contra el govern. A Amol, a pocs quilòmetres del mar Caspi i a 180 quilòmetres de Teheran, els manifestants han obligat la policia a retrocedir, en una situació inusual a l'Iran.
En els incidents han mort almenys 9 persones, entre elles un noi de 16 anys, assassinat a trets quan les forces de seguretat van obrir foc contra els manifestants, segons informa la BBC. Els avalots s'han estès a més de 20 ciutats importants, inclosa la capital Teheran. Les protestes van començar a la regió kurda d'on era originària Masha Amini, i des de llavors s'han estès.
Segons el Jerusalem Post, habitualment el règim iranià permet les protestes durant alguns dies, i després les reprimeix amb duresa. Afegeix que això podria passar demà coincidint amb el fet que és divendres, el dia sant musulmà, quan es mobilitzen els sectors islamistes més conservadors i partidaris del règim. Això serà una prova per al govern, perquè si no aconsegueix que s'activin clarament sectors a favor del govern, entrarà en un camí difícil.
També s'han vist escenes clares de rebuig a la policia del règim, com el llançament de pedres a un convoi a Teheran. També s'han tombat vehicles policials.
Mentrestant, el president iranià, Ebrahim Raisi, ha cancel·lat una entrevista amb la CNN a Nova York perquè l'entrevistadora, Christiane Amanpour, s'ha negat a posar-se el vel islàmic durant el programa. "Hauria estat la primera entrevista del president Raisi en sòl nord-americà, per la seva visita a Nova York per assistir a l'Assemblea General de les Nacions Unides. Després de setmanes de planificació i vuit hores per instal·lar equips de traducció, llums i càmeres, estàvem a punt. Però no hi ha ni rastre del president Raisi”, ha tuitejat Amanpour.
Uns 40 minuts després que havia de començar l'entrevista, un ajudant del president iranià s'ha acostat a la periodista i li ha demanat que es posés un vel al cap. "Ho he rebutjat educadament", ha explicat. "Som a Nova York, on no hi ha cap llei ni tradició pel que fa als vels. He assenyalat que cap president iranià anterior ho ha requerit quan els he entrevistat fora de l'Iran", ha manifestat.