La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha carregat contra el Govern actual de la Generalitat, assegurant que està "absolutament centrat en la seva supèrbia", en l'acte dels comuns 'Sumem per guanyar' celebrat a Castelldefels. Albiach ha afirmat que el seu partit anirà "llei a llei, negociació a negociació" perquè no saben "si ERC s'aixecarà amb el peu dret o amb el peu esquerre". En aquesta línia, ha remarcat que el partit liderat por Oriol Junqueras "té moltes cares" i que li faran "suar la samarreta". "Evidentment el que farem nosaltres és sumar amb la ciutadania perquè pensem que la intel·ligència col·lectiva és la millor eina que tenim per fer front a aquestes necessitats que tenim com a país", ha afegit. A més a més, la presidenta dels comuns ha apuntat que no aniran "a apuntalar un govern que ara no és humil".

Després de l'acte, la presidenta d'En Comú Podem ha fet una piulada on ha recordat  que el seu objectiu és treballar per a la gent. "Davant d’un Govern d'ERC que no sabem amb quin peu es llevarà demà, tenim molt clara una cosa: anirem llei a llei, decret a decret, per aconseguir tot allò que puguem a favor de la gent", ha assegurat.

Preocupació pels pressupostos

Albiach ha recordat que Esquerra té un govern en minoria, amb el suport "de només 22 diputats i diputades". "Un Govern del 21%", ha subratllat. Durant l'acte, també ha demanat al govern socialista i als republicans que "estiguin a l'altura i que deixin d'aixecar-se amb el peu dret". La presidenta d'En Comú Podem s'ha mostrat preocupada pels pressupostos i ha assenyalat que "cal deixar de banda la calculadora electoral" perquè és un tema on no es juga "amb interessos partidistes". De fet, Albiach ha defensat que els comuns estan centrats en les necessitats de la ciutadania, a diferència d'altres formacions que "només vetllen pels interessos del seu partit", i ha demanat a ERC que deixi d'exigir a Junts "el vot pels pressupostos catalans". Segons la líder dels Comuns, "no té sentit que un govern en solitari vulgui fer els mateixos pressupostos que estava elaborant Junts".

La presidenta d'En Comú Podem ha criticat la possibilitat que hi hagi una pròrroga pressupostària i ha assegurat aquesta idea li posa "els pèls de punta". "Representaria deixar de tenir pels nostres serveis públics i per la nostra transició energètica 3.100 milions d'euros", ha destacat. Segons ha explicat, aquests diners són importants per reforçar el sistema sanitari i per "cobrir Catalunya de plaques solars" amb l'objectiu "d'avançar cap a les energies renovables". A més a més, Albiach ha lamentat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, encara no hagi detallat com preveu plantar cara a la crisi. "L'altre dia parlava d'un escut social de 300 milions d'euros, cosa que suposaria 39 euros per cap a Catalunya", ha assenyalat. Una xifra que ha contraposat a la inversió que té prevista la presidenta balear, Francina Armengol, que ha plantejat fer un escut de 169 euros per persona. "El que proposa Aragonès no és un escut social, és un colador", ha afegit.