La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, obra la porta a nous acords amb el Govern al llarg de legislatura, però només si és per "donar certeses" a la ciutadania i no estabilitat a l'Executiu català, que considera que és "inestable". En una entrevista a Europa Press, la cap dels comuns a Catalunya ha defensat el posicionament del partit d'aprovar els pressupostos del Govern, però, al mateix temps, s'ha mostrat critica amb l'executiu de Pere Aragonès. Sobre aquest punt, ha argumentat que negociar i arribar a acords és l'ADN de la política i ha remarcat  que "no em voten perquè digui 'no' a tot, sinó per aconseguir millores”.

"Relativament satisfeta" amb els pressupostos

Així doncs, la presidenta del grup parlamentari d'En Comú Podem al Parlament ha afirmat que està "relativament satisfeta" amb el desenllaç de les negociacions sobre els pressupostos que s'han d'aprovar el 23 de desembre. I ha posat èmfasi en el fet que "els pressupostos no anaven d'independentistes o no independentistes, sinó de recuperació econòmica i d'un canvi de paradigma polític".

Malgrat tot, la cap de files dels comuns ha agraït a ERC que "reaccionés i sabés llegir aquest canvi de temps polític". No obstant això, la líder del partit morat ha expressat que li hagués agradat que ho haguessin fet abans, i ha lamentat que Junts no reconegui que gràcies als comuns han tirat endavant els comptes.

Contra el veto al PSC

D'altra banda, Albiach ha explicat que va plantejar al Govern que ampliés la negociació al màxim nombre de partits possible. "Era bona idea que aquests fossin els Pressupostos amb més suport de la història de Catalunya. Com més grups se sumessin als pressupostos més possibilitats hi ha havia de millorar-los", ha recalcat, tot criticant el veto del Govern al PSC. 

Certament, des del PSC van interpel·lar el president Aragonès per tirar endavant els comptes en diverses ocasions. En aquest sentit, Albiach creu que amb la suma de socialistes 'cupaires' els comptes haurien tingut més potència: "No vetaria mai el PSC, i òbviament tampoc a la CUP, si estigués negociant Pressupostos", ha declarat.

Albiach carrega contra Junts

Segons Jéssica Albiach, "és una paradoxa que una força del Govern, al capdavant de la Conselleria d'Economia, no vulgui reconèixer qui permet que Catalunya tingui Pressupostos", i ha criticat que si fos per Junts no hi hauria comptes ni a l'Estat, ni a Barcelona, ni tampoc a Catalunya. Malgrat les diferències escenificades a l'arena política entre els socis de Govern, Albiach considera que, quan va tancar l'acord amb Aragonès, ho va fer "amb tot el Govern", igual que va passar a la taula de diàleg, on creu que va estar representat tot l'Executiu català malgrat que no hi va haver membres de Junts.

Finalment, la líder dels comuns ha contrastat l'actitud d'alguns dirigents de Junts amb la del conseller d'Economia, Jaume Giró, amb qui va mantenir una conversa telefònica i amb qui el diputat dels comuns Joan Carles Gallego va abordar les negociacions, i ha titllat els de Puigdemont de “grup polifònic”. 

 

Imatge principal: La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, durant una entrevista per Europa Press/ Europa Press