Isabel Díaz Ayuso surt a la càrrega contra el nou finançament per a Catalunya que han pactat el PSC i ERC a canvi de la investidura de Salvador Illa. La presidenta madrilenya, i una de les veus amb més ascendència al PP, considera que, amb aquest acord, la Comunitat de Madrid “ho passarà malament” i tindrà “veritables problemes per finançar els serveis”. “La resta d’Espanya ni t’explico”, ha assenyalat en una entrevista en Herra en COPE. La líder popular obvia que el 2023 el grau d’execució dels Pressupostos Generals de l’Estat va ser del 45% a Catalunya i del 212% a Madrid, cosa que va comportar que cada català rebés 130 euros en inversions, mentre que la xifra va ser de 373 euros per als madrilenys: gairebé tres vegades més. Lluny d’aquesta realitat, Ayuso ha arguït que el PSOE “no busca el millor per a Catalunya, sinó el pitjor per a Madrid”. “Volen acabar amb l’Espanya que coneixem, i la Constitució, la Corona i la capital els destorben”, ha reblat.

🔎 Front del PP contra el pacte PSC-ERC: apel·la els barons socialistes i augura que serà inconstitucional

 

Igual que repeteixen des de Gènova aquests últims dies, Isabel Díaz Ayuso també ha volgut dirigir-se directament als barons autonòmics del PSOE. “Jo només espero que entrin en raó i pensin a qui deuen la seva situació. Si no ens devem als ciutadans per damunt de tot, res té sentit”, ha esgrimit. La presidenta madrilenya ha reclamat als presidents socialistes que es neguin a “dir als seus votants” que són “ciutadans de segona” i ha retret a Sánchez que “apaivagui” els líders autonòmics a través de “talonari i endeutament”.

Així mateix, Ayuso, que titlla l’acord entre socialistes i republicans de “secessió fiscal” i lamenta que impliqui el “desballestament econòmic” i porti a Espanya “per l’embornal”, ha deixat clar que el seu govern es posarà “al capdavant de la queixa” i recorrerà a “tots els tribunals” i “tots els organismes possibles” el nou finançament per a Catalunya. “No permetrem que se’ns ataqui mentre que a altres comunitats autònomes se’ls dona total independència”, ha subratllat.

Les comunitats autònomes són “víctimes” d’una “okupació”

Ayuso també considera que Catalunya està “okupada” i que les comunitats autònomes en són les “víctimes”. “Han expulsat tot l’espanyol, però nosaltres, com la víctima d’una okupació, continuem pagant totes les factures. I això els barons del PSOE i els votants socialistes s’ho empassaran tota la vida? Tota l’estona?”, s’ha preguntat. La líder madrilenya creu que aquest acord dona a Catalunya “diners il·limitats de tots els espanyols” per al “colpisme” i imposa la “política sectària” d’ERC a l’Espanya sencera. Segons Ayuso, l’objectiu final és arribar a una “república federal plurinacional”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!