La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayusogenera polèmica per allà on passa. En aquesta ocasió el rebombori s’ha generat a Melilla, on el PP i el PSOE locals s’estan enfrontant per la visita -el pròxim dimarts- d’Ayuso amb motiu del 527 aniversari de “l’espanyolitat” de la ciutat del nord d’Àfrica. Els dos partits polítics s’estan creuant acusacions mútues sigui per “electoralisme” o bé per “abandonament”, informa l’agència Europa Press aquest dissabte.

Els socialistes han saltat contra la presència anunciada d’Ayuso. La diputada del Grup Socialista, Elena Fernández Treviño, ha dit que “Ayuso va convidar Milei perquè comparteix el seu hooliganisme i el seu extremisme”. A més, ha denunciat que la presència d’Ayuso a la ciutat el pròxim dimarts no es correspon a una funció institucional al capdavant de la Comunitat de Madrid sinó que té a veure amb “els seus atacs furibunds” al president espanyol, Pedro Sánchez.

“El PP ha convidat la senyora Ayuso pel paper que juga i que res té a veure amb el fet que sigui presidenta de la Comunitat de Madrid, perquè podrien haver convidat a qualsevol altra persona que presideix qualsevol altra comunitat, i és que no oblidem que són diverses les comunitats autònomes  governades pel PP”, ha afirmat. Però la portaveu socialista creu que el PP local “comparteix amb Ayuso el hooliganisme i el ‘tot val’ contra el govern de Pedro Sánchez, encara que això vagi en contra dels interessos d’Espanya o contra els interessos de la ciutadania”, ha manifestat.

El PP es defensa

El PP ha respost a les crítiques a través de la portaveu del govern de Melilla, Fadela Mohatar. Segons aquesta portaveu les acusacions d’electoralisme són “infundades”. “Escoltant la representant del Grup socialista, qualsevol diria que té el suport desbordant de la societat de Melilla”, ha assegurat. La portaveu ha criticat la percepció de suport al govern d’Espanya i ha denunciat el “menyspreu cap a la ciutadania de Melilla”.

Mohatar ha destacat que el govern espanyol ha mostrat “mesquinesa i abandonament sistemàtic” cap a Melilla. Així mateix, ha agregat que el govern els “continua castigant” amb decisions que afecten negativament a la ciutat, com la “mutilació dels beneficis fiscals” i la “tortura” d’una frontera “absolutament intransitable”.

El PP local defensa la presència d’Ayuso assegurant que és un acte de suport cap a Melilla. La portaveu ha criticat el “desvergonyiment” de Fernández Treviño en definir la visita d’Ayuso com un “joc polític”. Així doncs, ha defensat que la presidenta de la Comunitat de Madrid és una de les líders més valorades a la seva regió i ha expressat el seu suport a Melilla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!