Poc més de 24 hores després de tornar a Catalunya després d'any d'exili, Marta Rovira, secretaria general d'ERC, segueix amb una agenda molt plena. El passat divendres, la republicana va retornar al país i va participar en el Consell Nacional del partit. Rovira no afluixa amb la seva activitat política i aquest dissabte ha assistit a l'Assemblea de Dones d'ERC, que ha tingut lloc a Olesa de Montserrat. Les companyes de partit de Rovira l'han rebut entre aplaudiments, abraçades, estelades i flors. La dirigent republicana ha aprofitat l'escenari per dirigir-se a les militants i la premsa present i reivindicar la feminització de la política. 

"Ja hi som totes", ha afirmat envoltada de dones d'ERC que han estat represaliades com Dolors Bassa, Tània Verge, Anna Simó, Meritxell Serret, Natàlia Garriga o Carme Forcadell. Justament, la troba entre Forcadell i Rovira ha despertat expectació, ja que el passat divendres i coincidint amb el retorn de l'exili de la republicana va sortir a la llum que diversos dirigents aposten per l'expresidenta del Parlament per dirigir ERC. Entre les persones que veuen en Forcadell una figura de consens hi ha la mateixa Rovira. 

Parlant precisament de les dones d’ERC "represaliades doblement per independentistes i d’esquerres i per ser dones" durant els darrers anys, Rovira ha agraït que sempre hagin “combatut doblement” aquesta situació. "Gràcies per ser exemple de resistència, resiliència, fortalesa i per no cedir ni un mil·límetre en les vostres conviccions", ha afirmat Rovira poc abans que es donés el tret de sortida a l'Assemblea de Dones del partit. 

ERC i la crisi pels cartells de Maragall

 ERC preveu expulsar un militant pel cas dels cartells denigratoris contra els germans Maragall i suspendre'n un altre durant dos anys, així com llançar "advertiments" a dos més. Concretament, la falta molt greu amb la corresponent expulsió serà pel militant d'Igualada que va promoure l'acció- Per altra banda, la suspensió de militància durant dos anys serà per Tolo Moya, exdirector de  comunicació. Finalment,  les faltes lleus correspondrien a Sergi Sabrià i Marc Colomer, exviceconseller que va dimitir per l'escàndol i exvicesecretari de comunicació del partit. 

Per la seva banda, Moya ha denunciat que "manca de garanties" en el procés d'investigació sobre el cas dels cartells contra els Maragall i ha criticat que membres de la Comissió Ètica "implicats". En l'escrit, Moya es refereix a Oriol Duran i Jordi Roig, que "demostren coneixement del cas i diuen clarament que no volen fer una investigació sobre el cas" i a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, de qui indica que al març "demanava fer accions amb la B". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!