El candidat dels comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, ha demanat fer "un esforç, cedir a les seves posicions i arribar a acords" després dels resultats del 12-M, encara que ha mantingut l'exigència d'aparcar el macroprojecte del Hard Rock per negociar. Així ho ha afirmat aquest diumenge, en declaracions a la premsa a la 53a Fira de Sant Isidre de Viladecans (Baix Llobregat), des d'on ha desitjat que "s'imposi el sentit comú". Si bé Asens ha fet una crida a la responsabilitat dels partits, també ha demanat deixar temps a les formacions per "digerir" els resultats dels comicis catalans, "sobretot a ERC", tot insistint que només veu dues alternatives possibles: o govern progressista o repetició electoral.

"Esperem que s'imposi el sentit comú, el sentit de la responsabilitat, i que tots els actors facin un esforç per cedir en les seves posicions i arribar a acords", ha afirmat Asens, que ha marcat el Hard Rock com una línia vermella per negociar. En aquest sentit, ha subratllat que el 80% dels catalans estan en contra d'aquest macroprojecte d'oci i casinos i que es tracta d'un projecte que representa "la Catalunya que no ens mereixem". "I per això anirem a les negociacions amb aquesta exigència", ha afegit.

A banda, el número dos de Sumar les europees ha parlat sobre Europa Viva 24, l'acte presidit per Vox a Madrid que ha reunit els principals líders conservadors d’Europa i d’Amèrica, i l'ha definit com "una autèntica casa dels horrors". En aquesta línia, ha demanat aturar la "internacional reaccionària" a les urnes europees i ha augurat que o l'esquerra es mobilitza "o avançaran els homes de negre". "Europa no es pot convertir en la casa dels horrors com s'ha convertit avui Madrid. Abascal (líder de Vox) i Feijóo (president del PP) volen convertir Europa en l'Argentina de Milei", ha insistit Asens, que ha recordat que l'extrema dreta "nega la ciència, els drets de les dones i dels migrants, que vol que mirem cap avall, que lluitem els últims contra els penúltims perquè no mirem cap amunt, cap als autèntics responsables de la crisi, cap a aquest 1 % que contamina i destrueix el planeta".

Per la seva part, la vicepresidenta segona del govern espanyol i coordinadora general de Sumar, Yolanda Díaz, s'ha mostrat molt crítica amb la reunió dels empresaris espanyols amb el president de l'Argentina, l'ultradretà Javier Milei. "Ahir vaig seguir amb força atenció la trobada d'empresaris espanyols amb Milei i puc dir-vos que no sento més que tristesa. Aquest és el sentiment que tinc", ha afirmat Díaz aquest diumenge en un acte de Sumar Canàries. "Hi ha el model del Ministeri de Treball i Economia Social amb els agents socials i amb taules de negociació, que acaba de tancar un acord per incrementar el subsidi d'atur i millorar la vida de la gent a través del diàleg social, i després hi ha el model de Milei, el de l'extrema dreta que no només depreda amb tot: la vida, els recursos i els drets laborals, sinó que és capaç de dir al món que defensa la dictadura argentina", ha lamentat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!