El govern del Consell de la República ha manifestat que l'acusació de terrorisme contra 12 membres dels CDR és clarament una repressió política i la demostració que Espanya persegueix un Grup Objectivament Identificable (GOI) de persones, tal com contempla una recent sentència de la Justícia europea. "Es fa evident que la lluita independentista, per més subversiva que sigui, és i sempre serà legítima, pacífica i no violenta. És per això que identificar els CDRs com a terroristes és una persecució política. Espanya demostra una vegada més la seva manca de democràcia i estat de dret quan persegueix un Grup Objectivament Identificable", afegeix.

El govern del Consell considera que l'acusació de terrorisme és una "venjança" per haver celebrat el referèndum de l'1-O. "El Govern del Consell de la República manifesta que la gravetat d'aquestes acusacions és una prova més que la venjança de l'Estat repressor per la victòria de l'1-O no satura. Aquests fets són una flagrant vulneració de drets que, perpètuament, la justícia repressora espanyola exerceix contra l'independentisme català. El Govern del Consell mostra tot el suport als encausats. El poder judicial és un cop més el braç executor del govern per perseguir el moviment independentista en un evident cas de lawfare. Malgrat totes les causes obertes, avisem que l'independentisme continua determinat i decidit fins a l'alliberació de la nació catalana", apunta. El Consell també ha reclamat una "reacció conjunta" de tot el moviment independentista contra la repressió. 

El jutge titular del Jutjat d’Instrucció 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha donat per tancada aquest dijous la instrucció contra 12 membres dels CDR acusats de terrorisme, en el marc de la denominada Operació Judes. El magistrat ha enviat la causa a la sala penal del mateix jutjat perquè decideixi si s’ha d’obrir judici contra els processats, als quals acusa de delictes de pertinença a organització terrorista i de tinença i fabricació de bombes. El primer comporta penes de presó d’entre sis i dotze anys mentre que el segon, de vuit a quinze anys. És el segon cop que es conclou la instrucció d'aquest cas perquè un dels investigats havia demanat que es practiquessin més diligències.

La defensa de la majoria dels CDR, liderada pel col·lectiu Alerta Solidària, va denunciar reiteradament que García Castellón estava posant traves a les seves diligències i que estaven tenint problemes per tenir accés a totes les actuacions que formaven part de la causa. De fet, quan el jutge va segellar el sumari per primera vegada, Alerta Solidària es va queixar per la “irracional” decisió del jutge davant “la informació ingent” sobre diligències sol·licitades que havien estat rebutjades.