El Consell de la República han denunciat aquest dimecres que uns hackers s'han apropiat del correu corporatiu de la institució i han difós entre els associats un comunicat de dimissió del vicepresident Toni Comín que és totalment fals. D'acord amb el comunicat, el Consell assegura que ha patit "un nou atac" i que a causa d'aquest fet "han suplantat el sistema de butlletins al correu electrònic". Això ha permès als pirates informàtics enviar "una informació que és falsa". Tot i que l'entitat no ho explicita en el seu missatge, diverses persones han compartit a través de les xarxes socials el comunicat fals, que fa referència a la dimissió de Comín, un fet que no s'ha produït.

El Consell de la República explica en un avís difós a través de X que l'entitat està treballant per intentar "recuperar el control del sistema". Aquesta situació ha fet que moltes persones hagin donat per bona la informació rebuda i hagin començat a comentar la falsa renúncia de Comín a través de les xarxes socials.

Aquesta actuació ha generat algunes reaccions ràpidament, com és el cas de la del diputat de Junts per Catalunya Agustí Colomines que, en un missatge a X, ha reiterat que la informació del correu és falsa i que els pirates informàtics s'estan dedicant a distribuir "informació tòxica". Colomines ha demanat als seus seguidors que facin difusió del que considera que és un "atac feixista".

Comín, al centre d'una polèmica

Comín es veu els darrers mesos immers en una polèmica al voltant d'unes "despeses no justificades" que una auditoria de l'entitat ha assenyalat. El vicepresident del Consell ha ofert explicacions sobre aquestes despeses aquesta mateixa setmana, reiterant que sí que estan justificades i que ho ha fet de forma "reiterada i exhaustiva".

L'auditoria es va conèixer dilluns, dia en què el Consell de la República va ser víctima d'un atac informàtic i d'una vulneració del compte oficial d'Instagram —així com d'algun dispositiu privat de Comín—. En un comunicat, l'entitat va denunciar que els pirates, "probablement a sou de les clavegueres de l'Estat", havien aconseguit fer-se amb informació provisional i divulgar-la.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!