La victimització de Ciutadans no té aturador. El grup liberal del Parlament Europeu, del qual forma part el partit taronja, demanarà formalment que s'enviï una missió per a investigar els suposats casos de "discriminació" que han patit aquells alumnes que han sol·licitat aplicar el 25% de castellà a les escoles catalanes. La petició s'impulsarà a instàncies dels eurodiputats taronges Jordi Cañas i Maite Pagazaurtundúa, ha informat Europa Press. D'aquesta manera, Ciutadans porta a la Unió Europea el cas de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que suposa el fi de la immersió lingüística a Catalunya.
La sol·licitud es produeix després que la presidenta de l'Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya, Ana Losada, comparegués en la comissió de Peticions del Parlament Europeu a principis de mes. En aquell cas, la representant del departament d'Educació de la Comissió Europea, Rajka Lozo, va indicar que la situació de l'escola catalana es tractava d'un afer intern. Va recordar que Brussel·les només pot intervenir quan "s'infringeix la llei de la UE". "No sembla que sigui el cas amb la informació que en tenim", va afirmar, tancant així el cas.
Segons Ciutadans, la negativa de la Generalitat a aplicar la sentència que reconeix el 25% de castellà a les escoles catalanes va en contra dels principis del plurilingüisme i contra la mateixa llei. Pagazaurtundúa ha manifestat, pel seu compte, que és intolerable que "sota la retòrica de protecció d'una llengua minoritària es produeixi discriminació". A més, ha afegit que aquesta situació es veu empitjorada perquè es produeix "des de les autoritats que ostenten les competències d'educació".
Cañas ataca
De manera similar s'ha pronunciat Jordi Cañas, habitualment bel·licista amb l'independentisme i el català. Així, ha lamentat "l'angoixa per la desprotecció, discriminació i assetjament que pateixen els fills i les famílies en el dia a dia", i ha opinat que aquesta situació no hauria de cabre en l'Europa democràtica. "El Govern s'aprofita de la seva capacitat de litigar per a obligar els pares a haver de transitar un rosari judicial", ha dit. Fins i tot, ha acusat la mateixa administració pública i els partits polítics d'impulsar aquesta discriminació.
Viatge a Brussel·les
Si una cosa és clara és que Ciutadans ha trobat el seu entreteniment en la decisió del Tribunal Suprem que obliga a impartir un 25% de les hores docents en castellà a les escoles catalanes. Els de Carlos Carrizosa ja van intentar causar impacte a Vic, on l'Ajuntament els va prohibir instal·lar una carpa contra la immersió lingüística, però malgrat dedicar-hi tot un matí i convocar una roda de premsa al migdia des de la plaça Major, no van aconseguir el cas que esperaven. Només uns dies després, els taronges es desplaçaven fins a Brussel·les, Carrizosa inclòs, per registrar una petició al Parlament Europeu que demanés el compliment de la sentència que dictamina aquesta imposició.