La CUP no ha tardat a reaccionar al vot favorable de la militància d'Esquerra Republicana a la investidura al líder del PSC, Salvador Illa. Els anticapitalistes, liderats per Laia Estrada, han publicat un vídeo a X carregant contra "la tornada a la presidència de la Generalitat i al Govern del PSC més de dretes i espanyolistes de la història". "És una mala notícia", ha insistit Estrada, que ha recordat la manifestació de Societat Civil Catalana  en la qual Salvador Illa es manifestava al costat de la "ultradreta".

La CUP ha denunciat que Esquerra Republicana està assolint les pretensions de CIU "prèvies al Primer d'Octubre". "Des d'una perspectiva d'esquerres i ecologista aquest acord representa la ratificació del model actual i és continuista d'aquelles polítiques que ens han portat a les actuals desigualtats socials, que ens ha portat a la crisi de l'habitatge, a l'emergència climàtica i al col·lapse dels serveis públics", han denunciat els anticapitalistes. 

Els anticapitalistes, contra el model del PSC

Alhora, la CUP també ha recordat les polítiques del PSC, i és que consideren que defensa el "model turístic depredador que asfixia les nostres poblacions". "Estem parlant del PSC que defensa l'especulació amb l'habitatge, que nega el canvi climàtic, que és indiferent en l'emergència lingüística i que està vinculat a casos de corrupció com el cas Mercuri, Innova o Inipro", ha denunciat Estrada. 

Acord ERC-PSC, DIRECTE | Última hora de la votació per investir Salvador Illa

Joan Tardà: “Si surt el 'no', entraríem en un terreny desconegut i prevaldrien encara més les desavinences”

Jordi Orobitg (ERC): “Ni que Illa tingui la millor de les voluntats es pot garantir que es compleixi l'acord”

En aquesta línia, ha carregat contra l'acord i ha recordat que, si finalment el finançament singular s'arribés a fer realitat, significaria "entregar les claus de la caixa a Salvador Illa perquè implementi les mesures que l'Estat i la patronal volen realitzar a Catalunya". 

La CUP es reivindica en l'oposició

Davant d'aquest escenari, la CUP ha reivindicat que faran una "oposició independentista i d'esquerres". "Ens arremangarem per tornar a recuperar un moviment popular independentista ampli capaç de reprendre el conflicte amb l'Estat i una agenda social i nacional al servei de la població catalana", ha insistit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!