Desafortunada coincidència o una acció deliberada d'algun community manager sense nord ni seny? El PP ha encetat a la xarxa social 'X' (Twitter) un comptador de dies des que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar que es portaria Carles Puigdemont a Espanya a ser jutjat per l'1-O i ho ha començat tot just el dia 1.488 després d'aquestes declaracions, tal com ells mateixos assenyalen. Les xarxes, és clar, no han trigat a veure la coincidència i el comptador del PP ja va camí de viralitzar-se per fer referència al 14/88, un conegut símbol neonazi

El 14/88, o 'Fouteen Words' (Catorze paraules), es tracta d'una simbologia comuna entre els grups neonazis, supremacistes blancs i d'extrema dreta en general. Concretament, el 14 —Fourteen Words— fa referència a les paraules del supremacista blanc estatunidenc David Lane, fundador del grup The Order/Silent Brotherhood: "Hem d'assegurar l'existència de la nostra gent i un futur per als nens blancs". Per la seva part, el 88 fa referència a l'expressió nazi 'Heil Hitler', un dels lemes del Tercer Reich. 

Crítiques i burles a les xarxes

El comptador del PP ha aplegat multitud de crítiques i burles a les xarxes socials, que assenyalen la coincidència del número emprat o que posen en dubte que es tracti d'una cosa fortuïta o accidental. "Això ho heu fet a propòsit", "Em repeteixes aquest numeret?", "Podíeu haver-ho pujat ahir o demà", "Ni dissimuleu", "El CM del PP fent una picada d'ullet als seus cadells a Ferraz", "Comença la campanya del PP per robar-li l'electorat a Vox", resen alguns comentaris, així com alguna fotografia irònica del camp de concentració d'Auschwitz-Birkenau, emojis de mans alçades en referència a la salutació feixista o fotografies del genocida nazi Adolf Hitler.